İşgalci İsrail gece boyu vurdu: 21 can kaybı!

İşgalci İsrail gece boyu vurdu: 21 can kaybı!
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-

15. gününe gelen İsrail Hamas savaşında,işgalci İsrail Gazze’yi tam ablukaya almıştı. Günlerdir elektrik, su, yakıt ve gıda malzemesinin girişine izin vermiyordu. Dün ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada Refah Sınır Kapısı’nın bugün açılacağına dair açıklama yapılmıştı. Kapı bugün açıldı ancak gece boyu işgalci İsrail Gazze Şeridi’ni bombaladı.

 

Bugün saat 10.00’da Mısır il İsrail arasında bulunan Refah Sınır Kapısı açıldı. NE kadar açık kalacağı bilinmiyor. Günlerdir elektrik, su, yakıt ve gıdanın girmediği bölgeye bugün BM tırları ve yardım kuruluşlarının tırları girmeye başladı. Türkiye’nin ve birçok ülkenin gönderdiği yardımlar tırlarla Gazze’ye taşınıyor.

İşgalci İsrail ise 15 gündür Gazze’yi tam ablukaya almış durumdaydı. Bu süreçte hava saldırıları düzenleyen İsrail, birçok sivilin katledilmesine sebep oldu. ABD ve Batı ise bunu “İsrail’in meşru müdafaa hakkı” olarak değerlendirdi ve tam destek verdi.

BM’nin ve pek çok ülkenin ısrarları sonrasında Refah Sınır Kapısı bugün saat 10.00’da açıldı. Ancak gece boyu işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları devam etti. Refah’ın El Selam mahallesindeki 3 katlı binaya düzenlenen saldırıda 2, Refah’ın batısında 2 katlı bir evin hedef alındığı saldırıda ise 3’ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye’de ise İsrail savaş uçağının bir eve gerçekleştirdiği saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.