MİT’ten müthiş operasyon! Sözde suikast birimi sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT’ten müthiş operasyon! Sözde suikast birimi sorumlusu etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK-YBŞ’nin sözde suikast birim sorumlusu olan “Çiya Fekir” kod adlı İlyas Biro Eli’yi Irak’ın Sincar kentinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Musul Başika-Zelikan’daki üssüne yönelik PKK saldırılarıyla ilgili olarak “Çiya Fekir” kod adlı terörist İlyas Biro Eli’nin bu saldırılara kadro ve malzeme desteği sağladığı bilgisine ulaştı. Ayrıca, MİT, Eli’nin Türkiye’de güvenlik güçleri ve sivillerine karşı suikast eylemleri düzenlemekle sorumlu olduğunu belirledi. İlyas Biro Eli’nin örgüt üyelerinin seçilmesi ve eğitimlerinden de sorumlu olduğunu tespit eden MİT, İlyas Biro Eli’nin Türkiye’ye karşı planlanan eylemleri yakından takip ettiği bilgisine ulaştı. MİT ayrıca, saha ajanları aracılığıyla İlyas Biro Eli’nin, örgütü desteklemeyen sivilleri sorguladığını ve ölüm kararları verildiğinde infazları gerçekleştirdiğini öğrendi. Bu nedenle, İlyas Biro Eli’nin örgüt içindeki rolü ve eylemleri nedeniyle öncelikli olarak etkisiz hale getirilmesi gerekenler listesine dahil edildi.

“Nefes kesen operasyonla etkisiz hale getirildi”

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Musul Zelikan’daki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne yönelik saldırı talimatını veren İlyas Biro Eli’nin etkisiz hale getirilmesi operasyonunu başlattı. MİT, İlyas Biro Eli’nin yeni bir saldırı planı içinde olduğu istihbaratını aldıktan sonra saha ajanları, Eli’nin saldırıyı gerçekleştirecek örgüt mensuplarıyla temas halinde olduğunu tespit etti. MİT, bu bilgiler üzerine hızla operasyona girişti ve İlyas Biro Eli ile saldırı hazırlığında olan diğer örgüt üyelerini etkisiz hale getirdi.

Sözde suikast timini yönetiyormuş

Irak’ın Sincar bölgesinde faaliyet gösteren terörist İlyas Biro Eli, suikast eğitimleri vermekle kalmayıp aynı dönemde örgüte yeni üyeler kazandırmakla ilgilenen birimin sorumlusu olarak görev yapıyordu. Eli ayrıca PKK/KCK-YBŞ’nin sözde suikast birimini yönetiyordu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.