Teröristbaşı Fetullah Gülen’e şok! İstanbul’da yakalandılar…

Teröristbaşı Fetullah Gülen’e şok! İstanbul’da yakalandılar…
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün Pensilvanya’daki elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen, haklarında arama kararı bulunan eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kaynanası Mine Öztürk İstanbul Sancaktepe’de bulunan hücre evinde yakalandı.

FETÖ’ye yönelik Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son derece kritik bir operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri “Gaybubet” diye anılan bir örgüt evine baskın yaptı.

 

MİT adım adım takip etti

MİT ile emniyetin ortak operasyonunda, örgütün Pensilvanya’daki elebaşı Fetullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in oğlu Selman Gülen, haklarında arama kararı bulunan eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kaynanası Mine Öztürk‘ün İstanbul’da bir hücre evinde saklandıkları saptandı. Güvenlik ve istihbarat güçleri yoğun bir çalışma ile örgüt üyelerinin Sancaktepe’de bulunan ve “Gaybubet” denilen hücre evlerinden birinde saklandıkları ortaya çıktı.

 

14 bin Amerikan doları ele geçirildi

Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, birçok dijital materyal ile birlikte 14 bin Amerikan doları, 560 Estonya kronu para ve 2 sahte kimliğe el konulduğu öğrenildi.

 

Örgüt içinde aktif faaliyete devam ediyorlar

İstanbul’da hücre evinde saklanan örgüt üyelerinin, yaklaşık bir yıldır saklandıkları, örgüt liderinin talimatı ile Bankasya’ya para yatırdıkları, FETÖ’nün dernek ve vakıflarında yönetici pozisyonunda görev aldıkları, örgütün tepe yönetiminde bulunanlar ile irtibatlı oldukları, haklarında örgüt mensubu olduklarına yönelik beyanlar bulunduğu tespit edildi.

 

MİT ve emniyet ekipleri tarafından yapılan kritik operasyonla yakalanan FETÖ üyeleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Zanlılar polisteki ifade işlemlerinin sabah saatlerinden itibaren başlayacağı tahmin ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.