6’lı masada İstanbul Sözleşmesi bilmecesi!

6’lı masada İstanbul Sözleşmesi bilmecesi!
Yayınlama: 30.12.2022
A+
A-

Milli Nizam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidar olursak bir hafta içinde yürürlüğe sokacağız” dediği, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ise “Bu konuya şimdilik parantez açtık” değerlendirmesinde bulunduğu İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin bir açıklama da Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’dan geldi.

Mesut Doğan Kayseri’de gazetecilere açıklamada bulundu. Doğan bir gazetecinin “İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokacak mısınız?” sorusuna, “CHP tek başına iktidara geldiği zaman İstanbul Sözleşmesiyle ilgili olarak da, ekonomi ile ilgili olarak da, dış politika ile ilgili olarak da istediği adımı atabilir. Biz de tek başımıza iktidara geldiğimiz zaman istediğimiz adımı atabiliriz. Ancak 6 parti bu ülkeyi beraber yürütürken, sadece ve sadece ittifak ettiğimiz hususlarda hareket edecekler.” diyerek cevap verdi.

İstanbul Sözleşmesi sorusuna net cevap vermekten geri duran SP’li Doğan, şöyle devam etti:

Buna zaten en baştan bütün parti liderleri de ‘evet’ dedi. Ondan dolayı da aramızda asla sıkıntı olmaz. Ülkenin temel sorunları belli bu temel sorunlara yönelik atacağımız adımlar belli bu adımlarla ilgili zaten yaptığımız çalışmalar hemen hemen tamamlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.