AK Parti’den erken seçim açıklaması! ‘Bazı sıkıntılar var, öne çekilebilir’

AK Parti’den erken seçim açıklaması! ‘Bazı sıkıntılar var, öne çekilebilir’
Yayınlama: 02.01.2023
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçim olabileceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine 18 Haziran’da yapılması planlanan seçimin öne çekilebileceğini söyledi.

Milli Nizam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütüme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2023 seçimleriyle ilgili 16-30 Nisan ve 14 Mayıs tarihlerinin gündeme geldiğini belirten bir gazetecinin ‘erken seçim’e ilişkin sorusuna yanıt veren Çelik bazı sıkıntılardan dolayı seçimlerin biraz erkene alınabileceğini söyledi.

“Seçim tarihiyle ilgili değerlendirme yapılıyor”

“Bizim irademiz seçimin 18 Haziran’da, zamanında yapılması yönünde.” diyen Çelik açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Fakat 18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar, yani vatandaşlarımızın yurt içinde seyahat döneminin olması ve çeşitli şekillerde ülkemizde büyük hareketliliğin yaşandığı bir dönem olması sebebiyle bir değerlendirme yapılıyor. Bununla ilgili değerlendirmede net bir sonuca varırsak ‘Tarih şudur’ şeklinde, onu size açıklayacağım. Ama bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak.”

“Tarih öne çekilebilir”

18 Haziran’ın bazı tarihlere denk geldiğini belirten Çelik şöyle konuştu:

“Bu sadece 18 Haziran’da yapılmasının o sırada Türkiye içindeki, işte yaz gelmiş, vatandaşlarımızın birçoğu bulundukları yerleri terk ediyorlar, Anadolu’nun çeşitli yerlerine gidiyorlar, tarımla ilgili birçok konuyla ilgili birtakım tarihlere denk geliyor. O çerçevede bir değerlendirme yapılıyor. Yani bu değerlendirme erken seçim anlamına gelebilecek bir değerlendirme şeklinde değil, biraz daha, çok az daha tarihin geriye çekilmesiyle ilgili. Ama bununla ilgili olarak üst kurullarımızda verilmiş kesin bir karar yoktur. Kesin bir karar olduğu zaman sizinle paylaşacağım.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.