AK Partili Bülent Turan: İmamoğlu kararının ardından 6’lı masa dağıldı

AK Partili Bülent Turan: İmamoğlu kararının ardından 6’lı masa dağıldı
Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararının ardından 6’lı masanın dağıldığını söyledi.

Milli Nizam

AK Parti Grup Başkenvekili Bülent Turan, YSK üyelerine ‘ahmak’ diyerek hakaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararına ve Saraçhane mitingine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Babacan ve Davutoğlu’ndan çok Demirtaş alkışlandı”

6’lı masa liderlerinin katıldığı Saraçhane mitinginde genel başkan başına 3 bin 500 kişinin dahi düşmediğine dikkat çeken Turan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın terörden tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demiraş’a özgürlük çağrısını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

Aynı Babacan daha düne kadar HDP’nin terörle iltisakı vurgusu yapardı. Her toplantıda Demirtaş’ın yanlışlarını söylerdi. Ne oldu, nereye savruldun da mahkemenin terörist dediği, Yasin Börü’nün katili olarak gördüğü adama meydanda övgüler ortaya koydun? En vahimi de HDP oraya davetli olmadığı halde en çok alkışı da Demirtaş vurgusu aldı. Babacan ve Davutoğlu’ndan çok Demirtaş alkışlandı. Kimin ne olduğu çok ortada ve halkımız bunu görüyor.

“Kılıçdaroğlu yanına topladıklarıyla oy devşirmeye çalışıyor”

Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyunu artıramadığı için, ‘Sivas katliamcısı’ şeklinde ağır ithamlarda bulunduğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere kendisini ‘muhafazakar’ olarak tanımlayan partileri yanına alarak oy devşirmeye çalıştığını söyledi.

“Ortada altılı masa falan kalmadı”

Mahkeme kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışında oluşunu fırsat bilen İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Saraçhane’de otobüs üstüne çıkıp İmamoğlu’nu ‘aday’ ilan ederek 6’lı masaya dayatmasını değerlendiren Turan ‘tiyatro oynandığına’ dikkat çekerek, “Ortada altılı masa falan kalmadı, altılı masanın dağıldığını düşünüyorum.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.