Babacan, iktidar ve muhalefeti ikaz etti!

Babacan, iktidar ve muhalefeti ikaz etti!
Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye’nin üzerinde 28 Şubat ruhunun dolaştığını ve şiddeti savunan bir zihniyetin iktidara hakim olduğunu iddia etti.

‘İKTİDARDAN FARKSIZ DEĞİLLER!’

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat dönemiyle benzer bir yönetim sergilediğini, bazı muhalefet partilerinin de iktidardan farklı olmadığını belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in şehitlerle ilgili Cuma hutbesini eksik okuduğu için imamı tartakladığı iddiası üzerine yaşanan tartışmalara değindi.

Babacan konuşmasında, 28 Şubat sürecinin despotluğunu ülkeden nasıl kovduklarını hatırlatarak, aynı zihniyetin şimdi iktidarın yanı başına oturduğunu ifade etti. Bu zihniyetin şiddeti çözüm olarak sunduğunu, meclisten başörtülü vekilleri kovan ve gece baskınları yapan bir anlayışa sahip olduğunu söyledi.

MUHALEFET PARTİLERİNİN TOPLUMDA ÖFKEYİ KÖRÜKLEMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Babacan, özellikle Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan kaymakam ve imam arasındaki hutbe nedeniyle çıkan tartışmaya atıfta bulunarak, şiddet iddiaları konusunda endişelerini dile getirdi. İddiaların araştırılması gerektiğini vurgulayan Babacan, iktidarın ve bazı muhalefet partilerinin toplumda öfkeyi körüklemesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.Babacan, şiddeti savunan ve bu tür davranışları öven açıklamaların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, iktidarın ve muhalefetin bu tür davranışlarla birbirinden farklı olmadığını, bu nedenle ayrı ayrı seçime girmelerinin anlamsız olduğunu söyledi.

’28 ŞUBAT SÜRECİNİN TEKRAR ETMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

DEVA Partisi lideri, şehitlerin anılmasının her vatandaşın görevi olduğunu belirterek, şehitler için her yerde dua edilebileceğini ve bu durumun Türk örf ve adetlerine uygun olduğunu ifade etti. Babacan, 28 Şubat sürecinin tekrar etmemesi için mücadele edeceklerini ve bu zihniyetin tekrar defedileceğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.