Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR Genel Başkanı’ndan ‘ittifak’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR Genel Başkanı’ndan ‘ittifak’ açıklaması
Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Birkaç başlık vardı, onları konuştuk. Bu başlıklardan bir tanesi seçimlerle ilgili.” ifadelerini kullandı.

Milli Nizam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin tarafından kapıda karşılanan Yapıcıoğlu’na HÜDA PAR Genel Başkanvekili İshak Sağlam ve Genel Sekreter Şehzade Demir eşlik etti.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti

Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“Seçim tarihi netleşince bizim de kararımız netleşir”

Zekeriya Yapıcıoğlu, görüşmenin ‘ittifak’ görüşmesi olup olmadığının sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Bugün çok uzun uzun açıklama yapamayacağım. Daha önce de görüşmelerimiz oldu Sayın Cumhurbaşkanı ile. Diğer partilerin genel başkanlarıyla da görüşmemiz oldu. Biraz daha sabretmemiz gerecek. Bunlar netleşince kamuoyuyla paylaşacağız. Birkaç başlık vardı, onları konuştuk. Bu başlıklardan bir tanesi seçimlerle ilgili. Netleşince inşallah kamuoyuyla paylaşacağım. Birden fazla teklif var. Biraz daha sabır. Görüşmelerimiz sürecek karar aşamasına gelince paylaşacağız. Muhtemelen Ocak ve Şubat ayında seçim tarihinin belirlenmesi gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulunun hazırlık yapabilmesi için 3 aylık bir zamana ihtiyacı var. Seçim tarihi netleşince bizim de kararımız netleşir. Henüz verilmiş bir karar yok.”

“İttifak içerisinde yer alabiliriz”

Yapıcıoğlu daha önce HÜDA PAR’ın ittifaklar içerisinde yer alıp almayacağı sorusu üzerine, “Şartlar el verirse, böyle bir teklif gelirse biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Üçüncü bir ittifakı kendimiz oluşturmak gibi bir arayışımız yok. An itibarıyla biz şu anda HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifakla anlaşmaya varmış değiliz. Teklifler var, farklı farklı partilerden, farklı cenahlardan teklifler var. Bu teklifler bir anlaşmaya evrilirse onu da bütün kamuoyuna duyururuz. Gizli kapaklı iş yapmayız. Ama an itibarıyla varılmış bir anlaşmamız, verilmiş bir sözümüz yok” şeklinde konuşmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.