Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’ye tepkisini böyle dile getirdi…

Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’ye tepkisini böyle dile getirdi…
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarıyla katılma kararını değerlendirirken, şunları söyledi: “Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir gerçek olduğunu ve bunun müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan açıklamadan da müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi ve Zemin altı Otoparkı temel atma töreninin ardından gazetecilerin İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı hakkındaki sorularını yanıtladı. İmamoğlu şunları söyledi:

“Ben hala aynı düşünüyorum. Sayın Akşener’in daha önceki ifadelerini de özenle dinlediğimi ve takip ettiğimi söyledim. Ben sayın sözcünün (İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu) açıklamalarını da farklı yorumları da dinledim. Takip ediyorum. Ve ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir gerçek olduğunu ve bunun müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan açıklamadan da müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum.”

Müzakere yolunu açık bıraktı

 İmamoğlu, sözlerini;

“Tabii ki, bunu zamanla göreceğiz. Zaten en önemli unsurun toplumsal ittifak olduğunu ve özellikle muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca ulaşabileceğini düşünen birisiyim. Bu konuyu özenli bir şekilde İstanbul’da yaşadık ve yaşattık. Başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakı olmak üzere güçlü bir İstanbul ittifakının kurulmasıyla farklı bir demokrasi mücadelesi yürütüldü ve başarıldı.” diyerek noktaladı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.