Fatih Erbakan net konuştu: Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz!

Fatih Erbakan net konuştu: Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz!
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, “Şu andaki hazırlığımız, tüm il ve ilçelerde, beldelerde Yeniden Refah Partimizin kendi adayları ile seçime gitmesi yönünde.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen Malatya’da konteynerlerde hizmet veren basın mensuplarını ziyaret etti.

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatyalılar’a “geçmiş olsun” ziyareti gerçekleştirip deprem sonrasında yaraların sarılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek istediklerini kaydeden Erbakan, kendilerine 14 Mayıs seçimlerinde ciddi destek veren Malatyalılara hem teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini hem de yaklaşan yerel seçimler için destek isteyeceklerini söyledi.

‘Belediyecilik denince akla Milli Görüş geliyor’

1994 ruhu ile Malatya’yı tekrar ‘Refahlı günlere’ kavuşturacaklarını belirten Erbakan, “Malatya’mız genel seçimlerde bizlerin en çok oy aldığı ikinci ilimiz, bizler yerel seçimlerde de Malatyalıların desteğini isteyeceğiz. 1994 ruhu ile rüşvetin olmadığı, rant uğruna değil halk uğruna belediyecilik yapıldığı, borç batağına saplanarak değil bütçe fazlası ile hizmet yapılan belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘Malatya’da küçük esnafımız mağdur’

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımının sürdüğünü, bununla birlikte 28 bin ağır hasarlı binanın da yıkılmayı beklediğini kaydeden Erbakan, “Malatya esnafının mağduriyetleri arkadaşlarımız tarafından ifade edildi. Bunu da esnafımızı ziyaret ederek yakından göreceğiz. Burada çarşıda, merkezde çok sayıda esnafımızın dükkanları, binaları gerçekten de yıkıldı. Malatya’da can kaybı çok fazla olmasa da binaların hasarı bakımından, çok ciddi bir yıkım gerçekleşti. Burada özellikle küçük esnafımızın mağdur olduğunu ifade ediyorlar. Bu küçük esnafımıza gerekli desteklerin sağlanması noktasında bizim de çağrımız olacak.” dedi.

‘Halkımızın sorunlarının takipçisiyiz’

Milletin sorunlarının her zaman yakın takipçisi olduklarını kaydeden Erbakan, Cumhur İttifakı içerisinde yer almalarına rağmen büyük bir muhalefet boşluğunu da parti olarak doldurduklarını ve vatandaşların da mevcut sorunların çözümü için kendilerine güvendiklerinin altını çizdi.

‘Milletimizi belediyecilikte Milli Görüş’ün efsane hizmetleri ile buluşturacağız’

Milletimizi, Milli Görüş’ün efsane hizmetleriyle tekrar buluşturmak için 31 Mart yerel seçimlerine canla başla çalıştıklarını belirten Erbakan, “Malatya’da inşallah aday göstereceğiz. Hem ilçelerde hem Büyükşehir Belediyesinde, diğer illerimizde de aynı şekilde. Şu andaki hazırlığımız, tüm il ve ilçelerde, beldelerde Yeniden Refah Partimizin kendi adayları ile seçime gitmesi yönünde. Bu doğrultuda bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda ve genel merkezimizde aday adaylığı başvurularını da şu anda alıyoruz. İnşallah hayırlı olur, ülkemiz için, milletimiz için ve Yeniden Refah Partimiz için.” şeklinde konuştu.

Erbakan Esnaf odaları ve STK’lara ziyaret etti, sorunlarını dinledi

Genel Başkanı Erbakan, basın açıklaması sonrası kentteki esnaf odalarının sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek iş dünyası ve esnafların sorunlarını dinledi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Erbakan, burada MTSO Başkan vekili Basri İlhan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Başkan vekili İlhan, üyelerinin yüzde 80’inin depremden zarar gördüğünü söyleyerek, “Malatya’da yıkılan ve ağır hasar alan iş yeri sayısı 27 bin 500 şehrimizde 36 bin 500 bina ağır hasar aldı ve yıkılıyor. Ziyaretiniz, bu açıdan bizler için büyük önem arz ediyor” dedi.

Deprem bölgesindeki talepler ve Malatya’nın eski haline bir an evvel dönmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Erbakan, “Bunları güçlü bir şekilde dile getirerek bu sorunların çözülmesine inşallah vesile olacağız” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.