Fatih Erbakan: ‘Türkiye’de emeklinin beka sorunu var’

Fatih Erbakan: ‘Türkiye’de emeklinin beka sorunu var’
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bugün Türkiye’nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yerel Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Yeniden Refah Partisi Belediye başkan adayı Mehmet Ağaoğlu’nun Seçim İrtibat Bürosu açılışına katıldı.

‘31 Mart’ta sandıkları patlatacağız’

Açılışta konuşan Erbakan, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olduklarını belirterek, “İnşallah 31 Mart’ta Milli Görüşü şahlandıracağız, sandıkları patlatacağız, yeniden yerel yönetimlerde iktidar yapacağız. Tabii ki öncelikle 1 Nisan itibari ile yapılacak olan ahlaklı belediyeciliğin hakim kılınması. Ahlaklı belediyecilik ne demek, adalet demek. Ahlaklı belediyecilik ehliyet ve liyakat demektir.” diye konuştu.

‘Oyları kartopu gibi eriyor’

İktidar partisinin, seçmenin oylarını alabilmek için çeşitli yöntemlere başvurduğunu kaydeden Erbakan, şunları söyledi:

“İktidar partisi belediye başkan adayları ellerinde bir malzeme kalmadığı için sağda solda gezip, diyorlar ki; ‘efendim bak sen eğer iktidar partisinden belediye başkanı seçmezsen Yerköy’e hizmet gelmez, Yozgat’a hizmet gelmez’ diyorlar. Ne yapsın garibanın elinde bir malzeme kalmamış, miting meydanları bomboş, anketler ortada. Oyları kartopu gibi eriyor. Nereye gitseler vatandaş, emekli, ateş püskürüyor hayat pahalılığını soruyor nereye gitseler, İsrail ile ticarete niye devam ediyorsunuz, Gazze’de ki bu vahşet karşısında hala İsrail’e ihracat yapmaya neden devam ediyorsunuz, nereye gitseler bunlarla karşılaşıyorlar. Yoklama ile harçlık zoruyla getirilen, yarısı sivil polisten oluşan miting meydanlarında hiç kimse yok. Bunları gördüğü zaman ben şunu yapacağım bunu yapacağım dese, proje anlatmaya kalksa, millet diyor ki; ya 22 senedir aklın neredeydi. 22 senedir niye yapmadın. 22 senedir yalan belediyecilik mi yapıyordunuz deyince, söylenecek bir şey kalmayınca, ne desinler elinde tek bir silah kalmış. Neymiş, iktidar partisinden adam seçmezseniz buraya hizmet gelmezmiş. Ne münasebet. Buraya en güzel cevap Milli Görüş tarihinde var. 1989’da, 1994’te Refah Partili belediyeler o efsane hizmetleri yaparken, iktidarda Refah Partisi mi vardı? Onun için bu hikayelere asla kulak asmayın. İnşallah 2024’te yine aynısı olacak. 30 sene sonra yine inşallah Milli Görüş ile ahlaklı belediyecilikle Yeniden Refah Partisi ile iktidar partisi hangi parti olursa olsun, geleceğiz ve o efsane hizmetleri gerçekleştireceğiz inşallah.”

‘Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksulluk yüzde 45’i açlık sınırının altında’

Türkiye’de halkın yüzde 85’inin yoksul yüzde 45’inin ise açlık sınırının altında olduğunu da belirten Erbakan, “Çünkü açlık sınırı 20.000 TL’ye dayanmış halkın yüzde 45’i aylık 20.000 TL’nin altında gelire sahip. Yoksulluk sınırı Türkiye’de 53.000 TL oldu, 53.000 TL. Yani ayda evine 53.000 TL girmeyen bir hane bu fiyatlarla bu hayat pahalılığında fakir, yoksul. İşte bu hesapla Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksul yüzde 45’i de açlık sınırının altında. Bu tablodan bunalan millet neden yeniden Refah Partisine yöneliyor. Çünkü partimizin temsil ettiği milli görüşün 1996-97’de Erbakan hocamızın başbakanlığı döneminde yaptıklarını çok iyi hatırlıyor da onun için. İşçiye, memura, emekliye yüzde 100, yüzde 200, Bağ-Kur emeklisine ise yüzde 320 maaş zammı verdi. İşte milli görüş bereketi bu. Erbakan hocanın 11 ayda verdiğini bunlar 20 senede veremediler diyor. Evet doğru Erbakan hocanın o milli görüş hükümeti dünya şampiyonuydu. Dar gelirlinin alım gücünün, refah seviyesinin bu kadar kısa sürede bu oranda arttırılması alanında. Dünyada başka hiçbir ülkede hiçbir hükümet 11 ay gibi bir sürede milletin alım gücünü, refah seviyesini bu oranda arttırmadı. Bütün ekonominin çarkları dönmeye başladı. Esnafın işleri açıldı, çarşıda pazarda hareket oluştu. Üreticinin siparişleri arttı, işleri açıldı. Ekonominin çarkları dönmeye başladı. Milli görüşün bereketiyle oldu bunlar. Milletimiz yine bu ekonomik krizden kurtulmak için öyleyse yine milli görüşe sarılacağız diyor, akın akın yeniden Refah’a koşuyor. İnşallah 2024’te yine aynısı olacak” şeklinde konuştu.

 

Yerköy programının ardından Erbakan, partisi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.