HDP’li vekiller PKK elebaşısı Öcalan için oturma eylemine başladı!

HDP’li vekiller PKK elebaşısı Öcalan için oturma eylemine başladı!
Yayınlama: 21.12.2022
A+
A-

Günlerdir PKK elebaşısı “Abdullah Öcalan’a tecrit” bahanesi ile sokaklarda taşkınlık çıkartan HDP’liler, TBMM’den Adalet Bakanlığı binasına yürüdü. Grup adına açıklamada bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP’li milletvekillerinin bakanlık binası önünde dönüşümlü olarak oturma eylemi düzenleyeceğini söyledi.

Milli Nizam

TBMM Dikmen Kapısı önünde bir araya gelen HDP’li milletvekilleri, Adalet Bakanlığı binasına yürüdü.

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için yürüyen HDP’liler, üzerinde “İmralı’da Hukuk Uygulansın” , “Tecrit İnsanlık Suçudur” yazılı pankartları taşıdı.

HDP’li Milletvekilleri Sezai Temelli, Abdullah Koç, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hüseyin Kaçmaz, Şevin Coşkun, Nuran İmir, Feleknas Uca, Dilan Dirayet Taşdemir, Ömer Öcalan, Celadet Gaydalı ve Erdal Aydemir‘in katıldığı yürüyüşte, basın açıklaması da yapıldı.

Dönüşümlü oturma eylemine başladıklarını duyurdular

Grup adına açıklamada bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, terörist elebaşısı Abdullah Öcalan için Adalet Bakanlığı önünde dönüşümlü oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

PKK elebaşısı bebek katili Öcalan’a “sayın” diye hitap eden HDP’li Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Abdullah Öcalan ne zaman sesi duyulduysa, hem toplumsal barış hem de Türkiye’nin geleceği açısından umut verici olmuştur. Şu anda AKP-MHP iktidarı Öcalan’a, İmralı’ya yönelik tecrit politikalarıyla insanlık dışı politikalar güdüyor. Bu politikalara karşı hepimizin sesini yükseltmesi gerekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.