Türkiye-Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

Türkiye-Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı
Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-
Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 13 yıl sonraki ilk Irak ziyaretinde PKK ile mücadelede Bağdat’tan daha fazla işbirliği istedi. Irak Başbakanı Sudani, “Irak topraklarından başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin veremeyiz.” dedi.
Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya el-Sudani ile Kalkınma Yolu Anlaşması’na imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalkınma Yolu Anlaşması sağlam bir yol haritasıdır. Ziyaretimin ve az önce imzalanan anlaşmaların Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktasını teşkil edeceğine inanıyorum.” diye konuştu. Güvenlik, terörle mücadele, enerji, eğitim, sağlık, çevre konularında müzakerelerin sürdürülmesini sağlayacak ortak daimi komiteler kurulmasına karar verildiğini kaydeden Erdoğan, “Anlaşmaların hayata geçirilmesi için gereken koordinasyonu sağlayacağız” dedi.
Bağdat ziyareti sonrası  Erdoğan, Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Erdoğan görüşmede, Irak’ın her geçen gün şiddetten uzaklaştığını görmenin memnuniyet verici olduğunu, PKK meselesinin artık gündemden çıkartılmasının vaktinin geldiğini, Türkiye’nin terörle mücadelede ortaya konan birlikteliğe önem verdiğini ve bunu ileri seviyeye taşıma kararlılığının bulunduğunu ifade etti” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.