Yeniden Refah’tan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Gerçeklerden uzak!

Yeniden Refah’tan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Gerçeklerden uzak!
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partili Doğan Bekin Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’yi eleştiren raporunu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendirdi. Doğan Bekin açıklamasında; Avrupa Parlamentosu’nun hiçbir bağlayıcı yönü bulunmayan tavsiye niteliğindeki 2022 Türkiye raporu, ne yazık ki, gerçekçi yaklaşımlardan uzak, önyargılı, suçlayıcı ve belirli kesimlere mesaj verme niteliği taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu 2022 Türkiye raporunu önyargılı ve suçlayıcı olarak nitelendirdi ve Doğu Akdeniz’deki tansiyonu arttırdığını iddia etti. Ayrıca Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölge ilanına gitmesi gerektiğini savundu.

“Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları korunmalı”

Bekin, Doğu Akdeniz’deki meşru haklarını koruma çağrısı yaparak, uluslararası sözleşmelere dayandırılan Münhasır Ekonomik Bölge ilanının gerekliliğine vurgu yaptı. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’yi dışlamaya çalıştığını ve Sevilla Haritasının gerçekçi olmadığını savundu.

“Taviz verilmesi yeni tavizlere yol açar”

Bekin, Doğu Akdeniz’de verilecek herhangi bir tavizin yeni tavizlere yol açacağını belirterek, Türkiye’nin tarihsel olarak bu tür zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Müslüman ülkelerle iş birliği yapma çağrısında bulundu ve MEB konusunda kapsamlı bir zirve düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Önyargılı ve suçlayıcı rapor

Doğan Bekin açıklamasında; “Avrupa Parlamentosu’nun İspanyol raportörü Nacho Sanchez Amor tarafından hazırlanan 2022 Türkiye raporu, Türkiye’ye yönelik önyargılı ve suçlayıcı bir tutumu yansıtıyor. Bu raporun bağlayıcı bir niteliği olmadığını unutmamız önemlidir.” İfadelerini kullandı.

“Müslüman ülkelerle iş birliği şart”

Bekin,” Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’yi dışlamaya çalıştığı bir dönemde, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki meşru haklarını koruyabilmek için Müslüman ülkelerle iş birliği yapması önemlidir.” diyerek dikkate değer tavsiyelerde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.