Yeniden Refah’tan ‘ittifak’ açıklaması: ‘Ak Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var’

Yeniden Refah’tan ‘ittifak’ açıklaması: ‘Ak Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var’
Yayınlama: 09.01.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı (MYK) Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında icra edildi. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası basın açıklamasında bulundu.

Kılıç, “28 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz programda ‘Seçim Beyannamemizi’ ve “büyükşehir, il, ilçe ve belde adaylarımızı” ilan edeceğiz. Özellikle dikkat çekmek istiyorum ki; seçim beyannamemiz Türkiye’de çok ses getirecek! Birçok siyasi partinin seçim beyannameleriyle topluma esaslı vaatler vermek yerine; adeta havanda su dövdüklerini görüyorum.”

‘Emekliler arasındaki maaş uçurumunu anlamak mümkün değil’

Emekli maaş artışlarıyla ilgili adaletsizlik yaşandığını kaydeden Kılıç,  “Emekli maaş artışlarıyla ilgili adaletsizliğin çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında bir toplantı yapılacağından haberdar olduk. Bu toplantıdan iyi bir netice alınması ve emeklilerin bu problemlerin çözüme kavuşturulması kaçınılmazdır. Memur emeklisiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklisi arasında meydana getirilen uçurumu anlamak mümkün değil. Akılla, mantıkla, vicdanla bağdaştırmakta mümkün değil. Enflasyon herkes için aynı enflasyon değil mi? Memur emeklisi enflasyon oranında yüzde 49,25 maaş artışı alırken işçi ve Bağ-Kur emeklisinin enflasyonun dışında yüzde otuz 37,57 oranında bir maaş artışı alması kabul edilebilir değil. Daha doğrusu memur emeklisinin maaş artışına bir toplu görüşme, toplu sözleşme farkı yansıtılırken işçi emeklisinin Bağ-Kur emeklisinin bundan mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

‘Emekliler Sayın Cumhurbaşkanı’ndan maaş konusunda adaletin tesis edilmesini bekliyor’

Açıklamasında ‘Memur emeklisi ve  SSK/Bağ-Kur emeklisi arasındaki maaş artışı adaletsizliğinin kaldırılması çağrısında da bulunan Kılıç, şöyle devam etti:

“Bütün emeklilere aynı oranda maaş artışının sağlanması lazım. Geçmişte yüksek prim ödeyenle düşük prim ödeyen arasındaki emekli maaşlarına yönelik farklılıklar da maalesef ortadan kaldırıldı. Seyyanen artışlar sırasında kademe gözetilmedi. Adalet terk edildi ve yüksek prim ödeyenle ve düşük prim ödeyenin maaşı bir yerlerde eşitlendi. Emekli maaşları maalesef asgari ücretle kıyaslandığında yarıya kadar eridi. Emekli maaşlarının asgari ücretle kıyas oranının mutlaka korunması lazım. En düşük emekli maaşı asgari ücret sınırında olmak kaydıyla buradan yukarıya doğru emeklilerimizin maaşlarının açlık sınırı üzerinde asgari yaşam gereklerini mutlaka sağlar düzeyde arttırılması kaçınılmazdır. Bu artırımlar yapılırken, kademeli bir artırmaya dikkat edilmelidir. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanı’nın müdahalesine muhtaç bir konudur. İlgili bakanların bu konuyu çözemeyecekleri anlaşılmaktadır. Emekliler Sayın Cumhurbaşkanı’ndan emekli maaşlarındaki artış oranları ve primlerin gözetilmesi konusunda adaletin tesis edilmesini beklemektedir.”

‘Ak Parti’nin tavrını daha açık ortaya koyması lazım’

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen 3. görüşmeye ilişkin soruya da yanıt veren Kılıç, “Dün 3’üncü görüşme AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetleri arasında gerçekleşecekti fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesi yönünde bir rica iletti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında devam eden görüşmelerin bir ittifaka bir mutabakat üzerinden dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Bir ittifak söz konusu olacaksa bir mutabakatın sağlanması lazım. Bu mutabakatın oluşması için de ittifak talebinde bulunan AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’yi Milli Görüş belediyeciliği ile kavuşturmayı temenni ediyoruz’

Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin ittifak görüşmelerinde İl ve ilçelerde belediye başkanlık talebi olup olmadığına dair soruya ise şöyle cevap verdi:

“Türkiye’yi milli görüş belediyeciliği ile yeniden kavuşturmayı, kronik hale gelmiş bütün sorunlara Yeniden Refah Partisi ile çözüm bulunmasını gayet tabi tüm içtenliğimizle temenni ediyoruz.”

“Fatih Camii imamına yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz”

Kılıç, Fatih Camii imamına yönelik gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya ilişkin, “İstanbul Fatih Camii imamı ve cemaatinden bir kardeşimizle dün akşam yatsı namazı sırasında yapılan bıçaklı saldırıyı esefle verici buluyoruz. Saldırganı, saldırının ardındaki amaç, hedef ve odağı kınıyor ve lanetliyoruz. İçişleri Bakanlığımız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı mutlaka saldırıyla ilgili gereken tahkikatı yapacaktır. Bir an evvel meselenin açıklığa kavuşmasını, saldırganın sorgulanmasını, niyetin ve odağın ortaya çıkarılmasını devletimizden bekliyoruz. Bu meseleye kayıtsız kalınamaz. Bu hadise provokatif bir girişimse devletin de toplumun da benzer provokatif girişimler karşısında dikkatli ve uyanık olması zaruret halini almış bulunmaktadır. Bu cinnet halini bir kere daha kınıyor ve lanetliyoruz. Bu caninin ve cinnet halinin yaptırımsız bırakılmamasını bekliyoruz. Bazı hadiseler vardır ki kanunda sıralanan hafifletici nedenler anlamını da varlığını da gerekliliğini de kaybeder. Böylesi provokatif hadiseler karşısında yargılama mercilerinin hiçbir hafifletici nedeni gündeme almamasını diliyoruz” dedi.

MYK toplantısı ardından konuşan Kılıç, ayrıca  tüm Gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.