Yeniden Refah’tan ‘Suat Pamukçu’ açıklaması

Yeniden Refah’tan ‘Suat Pamukçu’ açıklaması
Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, partisinden istifa eden Suat Pamukçu’ya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Pamukçu’nun istifasıyla Yeniden Refah Partimizin güç kaybedebileceği düşüncesinde olanların hezeyan içerisinde olduklarını 31 Mart 2024 seçimlerinde milletimizin en güzel cevabı vereceğinin altını kalın çizgilerle belirtmek isteriz.” dedi.

Bekin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu’nun iddia ettiği gibi partinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmadığını belirterek, ” Genel Seçimler öncesinde yapılan müzakerelerde bizzat kendisi müzakerelerde yer almış ve o dönem ortaya konulan 30 maddeden oluşan ilkelerimizin altında Genel Sekreter olarak bizzat kendisinin imzası olduğunu burada bir kez daha ifade etmek isteriz. Sayın Pamukçu’ya sormamız gereken asıl ortaya konulan bu 30 maddenin hangisinin iktidar partisi tarafından uygulandığıdır. Kendisinin altında imzası bulunan bu metin ile partimizin Cumhur İttifakı ile ilkeler bazında ittifak kurduğunu görmezden gelerek partimizi inanç ve felsefesinden uzaklaşmakla imlemesi siyasi etik bakımından ne derece gerçekçi olduğunu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘Etik olan milletvekilliğinden de istifa etmesidir’

Doğan Bekin’in konu ilgili açıklamaları şöyle:

“Her ne kadar Sayın Pamukçu’nun istifası tek taraflı irade beyanı olsa da bizler kendisinden etik davranarak milletvekilliğinden de istifa ederek millete dönmesinin daha ahlaki etik bir erdem olabileceğini hatırlatmak isteriz.

Yeniden Refah Partimizin 1969’da başlayan ve 55 yıldan beri süre gelen kutlu yürüyüşünden sayın Pamukçu’nun iddia ettiği şekilde partimizin hiçbir şekilde kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmadığını, asıl kendisinin basit verbal ve hiçbir gerçeği yansıtmayan gerekçelerin arkasına sığınarak istifa edip partinin ortaya koyduğu yüce erdem, inanç ve felsefeden uzaklaştığını belirtmek isteriz.

Türkiye’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli Seçimler öncesinde Yeniden Refah Partimize karşı büyük teveccüh gösterilmesi ve partimizin iki ay gibi kısa bir süre zarfında üye sayısını ikiye katlayarak büyük bir hamle başlatması ve büyük çapta katılımlarla bir anda Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya başladığı bir dönemde bu istifanın olmasının arka planını çok iyi irdelemek gerektiği kanaatini taşıyoruz.

Yeniden Refah Partimize karşı son dönemlerde bazı çevreler tarafından başlatılan pejoratif anlamlı haksız itham ve saldırılara karşı en büyük erdem saygınlığımızı korumamızdır. Siyaseti çirkinleştirmeye yönelik bu tür politikalar karşısında milletimizin gerçekleri daha iyi ortaya koyarak sağduyulu yaklaşımı ve desteği partimizin daha da güçlenmesine zemin oluşturmaktadır.

Bireysel yaklaşımlı bu istifanın da aksine partimizin doğru yolda olduğunun göstergesi niteliğindedir.

Milletimizin Yeniden Refah Partimize olan ilgi ve teveccühü karşısında başlatılan karalama ve yıldırma hareketlerinin bizleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın 1969’da Millî Görüş ekseninden hareketle başlattığı; ‘Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’ mottosuyla ‘Türkiye’ye yön verme’ sevdasından alıkoyamayacağını bir kez daha vurgularken, son sözü Yunus Emre’nin anlam yüklü dizesine bırakıyoruz:

Yunus Emre der ki;

‘Erenlerin yolları inceden inceymiş,

Süleyman’a yol kesen şol bir karıncaymış’

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.