Rekabet kızışacak: Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a rakip geliyor

Rekabet kızışacak: Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a rakip geliyor
Yayınlama: 21.05.2025
A+
A-

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un uzun süredir üçlü rekabet halinde olduğu Türkiye mobil iletişim pazarında büyük bir değişim kapıda. Yaklaşık 92,2 milyon abonenin olduğu pazara dördüncü bir oyuncu daha ekleniyor: TÜRKSAT.

Gazeteci Olcay Aydilek’in aktardığına göre, TÜRKSAT’ın yeniden yapılanmasına ilişkin yasa hazırlığı netleşme aşamasına geldi. Şirket, mevcut kablo yayın hizmetlerini ayrı bir yapıya devrederek mobil operatör olarak sektörde aktif rol üstlenmeye hazırlanıyor.

Devlet Destekli Dev Girişim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve yönetimi altında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Varlık Fonu, TÜRKSAT’ın ana hissedarı konumunda olacak. Böylece TÜRKSAT, tıpkı Turkcell ve Türk Telekom gibi Türkiye Varlık Fonu’nun kontrolündeki stratejik iletişim firmaları arasında yerini alacak.

Yeni dönemde TÜRKSAT’ın sektöre adım atmasıyla birlikte mobil iletişim alanında rekabetin artması, fiyatların dengelenmesi ve hizmet kalitesinin yükselmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.