Yeniden Refah Partisi seçimlerde sosyal medyayı en etkin kullanan parti oldu!

Yeniden Refah Partisi seçimlerde sosyal medyayı en etkin kullanan parti oldu!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

14 ve 28 Mayıs seçimlerine damga vuran TikTok isimli sosyal medya platformu siyasi partilerin en güçlü silahı oldu. Yeniden Refah Partisi tek başına ürettiği 158 video ile birçok partinin önüne geçti.

Siyasi partiler gençler ve kadınlara ulaşmak için sosyal medya uygulamalarını aktif kullanmaya çalışarak büyük PR şirketlerine devasa paralar ödüyor. Nitekim yakın zamanda gerçekleşen ve Cumhur İttifakı zaferi ile sonuçlanan seçimlerde sosyal medya platformlarının büyük etkisi olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi gençlere ve toplumun her kesimine ulaşmak için sosyal medyayı etkin kullanan siyasi partilerin başında geliyor.

Yaptığı 158 video ile Saadet, Deva ve İYİ Parti’den daha fazla içerik üreten Yeniden Refah Partisi tek başına girdiği seçimlerde aldığı oy ile sosyal medyayı etkin kullanmanın önemini kanıtlıyor.

 

Yeniden Refah tek başına 158 video yayınladı

Doç. Dr. Oğuz Kuş ve Doç. Dr. Derya Gül Ünlü “Her seçmen segmentine seslenebilmek ve kapsayıcı bir söylem geliştirebilmek için ittifaklardaki daha küçük oy oranına sahip partilere TikTok içerik üretim sürecinde büyük rol düştüğüne” işaret ederek “seçim  süresince   Yeniden   Refah   Partisi’nin   tek   başına   Cumhur   İttifakı’na   158   video   ile   katkı sunduğuna;  DEVA, İYİP ve Saadet Partisi’nin toplam ürettiği video sayısının ise 196 olduğuna” dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.