Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmenlere atama müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmenlere atama müjdesi!
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ve eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada; öğretmen atamalarına dair yeni takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceği duyuruldu.

AA Editör Masası isimli programa konuk olan Tekin, yeni eğitim öğretim yılında yenilikler getirildiğini ifade etti. Tekin; Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” diyen Milli Eğitim Bakanı Tekin, yabancı dil, özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliğinde ihtiyaçların daha fazla olduğunun altını çizdi.

“Kayıt esnasında bağış zorunluluğu yok”

Okullara kayıt yaptırılırken bağış alınma gibi bir durumun asla olmadığını ifade eden Tekin; “Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk yoluyla hem de sözlü olarak uyarıyoruz.” Dedi.

Yusuf Tekin, devamsızlık ve sınıf tekrarında öğrencilerin iyiliği için ısrarcı olduklarını vurguladı. Derse girerken öğrencinin dikkatinin dağılmaması için telefonların teslim edileceğini belirten Tekin, öğretmenlerinde kötü örnek olmaması için derste telefon kullanmayacaklarını ifade etti. Bakan Tekin, özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine de değindi. Tekin, kamuoyunu rahatsız edecek artışların yapılmayacağı garantisini aldıklarını söyledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.