Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Açık liseye geçiş şartları belli oldu

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Açık liseye geçiş şartları belli oldu
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişleri sınırlayan yönetmeliğin ardından, bu liselere geçişlere izin verilecek istisnai durumları ve bu durumlarla ilgili usul ve esasları belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, açık liseye geçişleri düzenleyen yönetmelik ve geçiş koşulları hakkında açıklamalarda bulundu.

Mete, Bakanlık olarak okulları ve öğretmenleri güçlendirmek amacıyla Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklikler yaptıklarını belirtti. Bu değişikliklerin, okul yöneticileri ve öğretmenlerin karşılaştığı sorun alanlarına odaklandığını, sınıf geçme, devam-devamsızlık, nakil ve geçişlerle ilgili önemli düzenlemeler içerdiğini vurguladı. Ayrıca, destekleme ve yetiştirme kurslarını da yönerge değişikliği ile ihtiyaçlara uygun şekilde daha etkili hale getirdiklerini ifade etti.

Başvuru tarihleri açıklandı

Genel Müdür Cengiz Mete, “Açık liseye geçişler için gerekli belgelerin sunulması koşuluyla başvuruların 15 Eylül-16 Ekim 2023 tarihleri arasında il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılması gerektiğini” açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.