Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Tek zam mı olacak?

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Tek zam mı olacak?
Yayınlama: 07.12.2023
A+
A-

Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamasında ”Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız. Gelecek yıl için tek zam yapılacak” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret ile ilgili son dakika  açıklamalarda bulundu.

Tek bir defa zam  yapılacak

Asgari ücrete tek zam olacağının altını çizen Bakan Işıkhan, “Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık.” şeklinde konuştu.

Hızlı sonuç almak için çalışıyorlar

Işıkhan, “Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor” dedi.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.