Bu yapılırsa emekli maaşı tartışması biter!

Bu yapılırsa emekli maaşı tartışması biter!
Yayınlama: 20.01.2024
A+
A-

 

Emekliler, ilave zammın sadece yüzde 5’te kalmasının şokunu yaşıyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Emeklilerin büyük bir bölümü çok güç şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Her maaş zammı döneminde büyüyen tartışmaların son bulması için ne yapılması lazım?  Uzmanlara bu soruyu sorduğunuzda “Bu işin intibak düzenlemesinden başka bir yolu yok!” cevabını alıyorsunuz. Peki, nedir bu intibak dedikleri?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren talep Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) geldi. Genel Başkan Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi çağrısında bulunurken, sorunun gerçek çözümü için intibak düzenlemesini işaret etti. Aralık ayı enflasyonuyla birlikte emekliye verilecek zam oranı netleşti. Gözler emekli için yapılacak zamda ek iyileştirmelere çevrildi.

İNTİBAKSIZ OLMAZ!

Ergün, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini anımsatarak taleplerini kamuoyu ile paylaştı. Memur ve memur emeklilerine uygulanacak yüzde 49,25’lik zamla emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin arttığına dikkati çeken Ergün, “TÜED olarak, en düşük emekli aylıklarının asgari ücrete çekilmesini, bütün aylıklara seyyanen zam uygulanmasını ve üzerine emekli zammı uygulanmasını istiyoruz. Emeklinin sorunlarının gerçek çözümü ise intibaktır. Meclis’ten talep ve beklentimiz bir an evvel intibak sürecinin başlatılması ve gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır“ dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.