İkinci el araç piyasası krizde

İkinci el araç piyasası krizde
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

İkinci el otomobil piyasası, neredeyse tamamen durgun hale geldi ve bu durum fiyatları aşağı çekti. Otomobil galericileri, fiyatların yüzde 25’e kadar düşeceğini tahmin ediyorlar.

Son iki aydır ikinci el otomobil piyasası oldukça sakin bir seyir izliyor. Bu sakinlik fiyatlar üzerinde de belirgin bir etki yaratmaya başladı. Fiyatlarda yaklaşık olarak %15’lik bir düşüş yaşandı ve bu oranın %25’lere kadar çıkması bekleniyor. Oto galeri işletmecileri, piyasada şu an sadece değerinin altında satılan araçlara ilgi olduğunu ifade ediyor.

“Ikinci el otomobil piyasasındaki gerileme %25’e ulaşabilir”

İkinci el otomobil pazarında yaşanan bu durgunluğu son birkaç aydır gözlemleyen Galerici Gökhan Ardeşen, “Bu durum fiyatlara da yansımaya başladı. Ortalama olarak %15’lik bir gerileme yaşandı. Kış aylarına doğru bu düşüşün %25’lere kadar çıkmasını bekliyoruz. Piyasa istediğimiz seviyeye geldi. Biz bu durumdan memnunuz. En azından ne kazandığımızı biliyoruz ve sattığımız aracın yerine yeni bir araç ekleyebiliyoruz. Son bir ay içinde araç stokumuz, normalde 55 olan seviyeden 35’e kadar geriledi diyebilirim” şeklinde konuştu.

Yatırımcılara önemli tavsiyeler

Galerici Gökhan Ardeşen, talep görmeyen araçların satışının zor olduğunu belirterek, “Özellikle avantajlı araçlar daha fazla talep görüyor. Artık sadece yatırımcılar değil, aracı kullanmak isteyenler de araç alıyor. Şu anda yatırımcıların araç almasına gerek yok. Araç ihtiyacı olanlar rahatlıkla alabilirler. Bu durum, stoklama eğilimini tamamen sona erdirdi. Hem sıfır araç bayilerinde hem de galerilerde araçlar bulunuyor. Piyasa daha dengeli bir seviyeye geldi diyebilirim” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.