Türk-İş: ‘4 kişilik ailenin gıda harcaması 5 katına çıktı!’

Türk-İş: ‘4 kişilik ailenin gıda harcaması 5 katına çıktı!’
Yayınlama: 29.09.2023
A+
A-

Türk-İş tarafından açıklanan Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre, gıda enflasyonu aylık bazda yüzde 9,31 artış gösterdi. Bu artış sonucunda açlık sınırı ise 13 bin lira sınırını aştı. Böylece, 2021 yılının Ocak ayından itibaren 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı tam 5 katına çıkmış oldu.

Diğer yandan, bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ Eylül ayında aylık 17 bin 336 lira olarak kaydedildi. Bu veriler, ekonomik zorlukların ve enflasyonun artışının vatandaşların günlük yaşamını ve geçimini ne kadar etkilediğini gözler önüne seriyor.

Türk-İş, Eylül ayına ait Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, 2021 yılının Ocak ayından Eylül 2023’e kadar 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması miktarı tam 5 katına çıktı.

Bu verilere göre, Eylül ayında gıda fiyatları aylık bazda yüzde 9,31 artış gösterdi ve yıllık bazda yüzde 84,04 artış kaydetti.

Türk-İş’in raporuna göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için aylık olarak yapması gereken gıda harcaması miktarı (açlık sınırı), 13 bin 334 liraya ulaştı.

Yoksulluk sınırı 40 bin lirayı aştı

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre, gıda harcamalarının yanı sıra giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri temel ihtiyaçlar için yapılması gereken aylık harcamaların toplam tutarı, yoksulluk sınırı olarak belirlendi ve 43 bin 433 lira olarak hesaplandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.