EYT açıklamasından sonra e-devlet sistemi çöktü!

EYT açıklamasından sonra e-devlet sistemi çöktü!
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Yaklaşık 2 milyon 250 bin emekli adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra emeklilik başvurusu için e-Devlet’e yüklenince sistem kilitlendi.

Milli Nizam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra e-Devlet sitemi çöktü.

Emeklilik başvurusu yapmak isteyen yaklaşık 2 milyon 250 bin emekli e-Devlet’e girmek isteyince sistemin kilitlendiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili “Yaş sınırı olmayacak. 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek” demesinin ardından e-Devlet sistemi çöktü.

EYT’lilerin SGK’ya gitmelerine gerek kalmadan e-Devlet üzerinden işlem yapabilecekleri belirtilmişti.

e-Devlet üzerinden izlenecek yol haritası şöyle:

e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra, arama kısmına ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazıp, çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklanacak.

Gelen ekranda ‘yeni başvuru’ sekmesi seçilecek ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı’ seçilecek.

SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK’, Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur’ seçeneklerini işaretleyecek. Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur’ butonu tıklanacak.

TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak ve diğer iletişim bilgileri doldurulacak.

‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı verilecek. Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ye iletilmiş olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.