Hatay’daki devasa deprem yarığı görenleri dehşete düşürüyor!

Hatay’daki devasa deprem yarığı görenleri dehşete düşürüyor!
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

6 Şubat tarihinde yaşanan büyük felaketin ardından Hatay’da ikiye bölünen 33 dönümlük zeytin bahçesinde ortaya çıkan devasa yarık, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen görenleri korkutmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehir Hatay oldu. Büyük felaket, Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi’nde bulunan tarım arazilerini de ortadan ikiye böldü. 33 dönümlük zeytin bahçesinin ortasında devasa bir yarık oluştu. Devasa yarık görünümüyle bakanları dehşete düşürürken, mahalle halkı yarık çevresinde bulunan arazide üretime devam ediyor.

 

“Her buraya baktığımızda o günü hatırlıyoruz”

Deprem günü yarık da meydana gelen sesle uyandıklarını dile getiren İbrahim Temizkan, “Deprem günü buradan çıkan büyük gürültüyle uyandık. Gün aydınlandığında burayı fark ettik. 33 dönüm tek parça zeytinlikti burası depremden sonra ikiye bölündü. Yarısı da diğer tarafta. Bu görüntü bizi ürkütüyor. O gün anlatılmaz, yaşanır. Her buraya baktığımızda o günü hatırlıyoruz. Burası televizyonlarda görüldüğü gibi değil, ürkütücü bir yer. Köyümüzde zor durumda, devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.