İş adamı İsmail İbrahim Çağlar’ın avukatı Aslan:”Seçil Erzan’ın himaye gördüğü açık”

Yayınlama: 07.12.2023
A+
A-

 Seçil Erzan’ının ünlü futbolcularında yer aldığı kişileri  yüksek kar vaadiyle dolandırdığı iddia edilen davada iş adamı İsmail İbrahim Çağlar’ın avukatı Metin Sinan Aslan, ”Seçil Erzan hangi özel yeteneğinden dolayı 12 yıl aynı şubede tutuluyor? Erzan’ın himaye gördüğü açık” dedi.

Seçil Erzan’ın bugüne kadar verdiği ifadeleri değerlendiren Avukat Aslan, “3 tane çelişkili ifadesi var; ilk savcılıktaki tutuklandığı tarihte verdiği ifadesinde bankayı bu işten sıyırmak için adeta hukuki sorumluluğunu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir ifade veriyor, bu çok açık. Sonra kendisi bir ifade vermek istiyor, orada ilk ifadesini tamamen inkar eden onun tam zıddı yönde bir ifade verdi. Mahkemeye çıktığı zaman ilk ifadeye tamamen dönmedi ama yine bankayı koruyucu bir ifade vermeye yöneldi.

Ancak çapraz sorguda açıkçası o bankayı korumaya yönelik ifade verdiği sırıttı. Herkesin esasında işler iyi giderken bunun farkında olduğunu söyledi, bankanın gözbebeği diye ifade edilen bir insan. Tamam, herkes hatalı, bankanın hiç mi hatası yok burada? Çek çek valizlerle paralar bir şube müdürünün odasına gidiyor, bankacılığın birinci kuralıdır; para veznede verilir, alınır, şube müdürlerinin odasında para verilmez. Seçil Erzan hangi özel yeteneğinden dolayı 12 yıl o şubede tutuluyor? Adeta terfi ettirilmiş daha da merkezi bir konuma getiriliyor, Erzan’ın himaye gördüğü açık” dedi

“Bankayla bir orta yol bulmak istiyor, bunun başka bir açıklaması yok”

Erzan’ın duruşmadaki tutumunu yorumlayan Avukat Aslan açıklamasına bu sözlerle devam etti:

Duruşmada bir defa çok tedirgindi, yazılı beyanda bulunmak için süre istedi, bir şekilde bankayla bir orta yol bulmak istiyor, bunun başka bir açıklaması yok. Nisan ayından beri cezaevindesiniz, bu işi biraz biliyorsak cezaevindeki insanın ilk çıktığı duruşma çok önemlidir. Orada olabildiğince şeffaf, açık bir ifade vermeye çalışırsınız, yalan bile söylüyorsanız kendi içinde tutarlı bir ifade verip oradan o gün tahliye olmayı amaçlarsınız ama ‘Ayrıntılı ifademi bilahare vereceğim’ derseniz tahliye olamazsınız çünkü o zaman da sizi kaçarsınız diye bırakmazlar.

Bence Seçil Erzan banka ile bir orta yol arıyor, daha çok ‘Ben bildiğimi açıklarsam bak sizi de bu işin içine çekerim ama siz de bana şu, şu garantileri verin’ diyor, hatta kendi avukatı duruşmanın sonunda ‘Bilmiyorum hep beraber bir orta yol bulalım, bunu nasıl çözelim’ dedi, Nasıl bir orta yol olur, onu bilemiyoruz. Geç beyanda bulunması hukuki bir iş değil. Bunu öteliyorsanız hukuki bir strateji değil, bu daha çok kendi hayatınızla ilgili garantiye alma projesi olabilir, bilemiyorum, ilgi çeken bir nokta buydu” dedi

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.