Korku pompalamak için birbirleriyle yarışıyorlar! ‘Maske takın’

Korku pompalamak için birbirleriyle yarışıyorlar! ‘Maske takın’
Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, Türkiye’de de görüldüğü açıklanan eris varyantına ilişkin “maske takın” çağrısı yaptı.

BioNTech’in yeni aşısını piyasaya sürmesine sayılı günler kala, dünyanın gündemine eris varyantı girdi.

Koronavirüs süresince halka korku pompalayanlar yeniden sahneye çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “endişelenecek bir durum yok” demesine karşın Mehmet Ceyhan “aşı olun” çağrısı yapmıştı.

Bugün de Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, “maske takın” dedi.

“Eris varyantı, kişiden kişiye öksürme, hapşırma, konuşma ile kolayca bulaşabilir.” ifadesinin kullanan Boşnak, “Bu hastalığın başlıca belirtileri ise, ateş, boğaz ağrısı, öksürük, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı, nefes darlığı, hapşırma, tat ve koku kaybı, halsizlik ve yorgunluk, kas ve eklem ağrıları, iştahsızlık, ishal olarak sıralanırken, eris varyantı belirtileri, yaygın Covıd-19 semptomları ile benzerlik göstermektedir.” diye konuştu.

Eris varyantını DSÖ’nün açıklamasına dayanarak anlatan Boşnak, şunları söyledi: Dünya Sağlık Örgütü (WHO), EG.5’i “takip edilen varyant” olarak sınıflandırdığı için eris varyantı, ilerleyen süreçte daha bulaşıcı veya şiddetli sonuçlara neden olabilecek varyant olarak değerlendirilebilir.

Doç. Dr. Boşnak, sözlerinin devamında, “Kalabalık ortamlarda maske takılması virüsten korunmak için önemli” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.