CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özel halkı sokağa çağırdı

CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özel halkı sokağa çağırdı
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin olağanüstü kapalı toplantısının ardından yaptığı açıklamada Yargıtay 3. Dairesi’nin AYM kararını tepki göstererek halka, sokağa çıkma çağrısında bulundu.

Özel, “Anayasayı ortadan kaldıranlara karşı gün susma günü değildir. Tarih susanları da yazacaktır, direnenleri de yazacaktır. Tüm halkımızı bu darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz. Her reaksiyonu sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

Hafta sonu gerçekleştirilen kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Yargıtay 3. Dairesi’nin Can Atalay hakkındaki kararını değerlendirmek için TBMM Grubu’nu olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

‘Karar Meclis’e, Anayasa’ya karşı darbe girişimidir’

Toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Özel, “Karar sadece Atalay’ı değil, Türkiye’deki tüm seçmenleri, Hatay’ı, TBMM’nin kurumsal yapısını, TBMM’nin başkanı Kurtulmuş’un başkan sıfatıyla aldığı kararları ve AYM üyelerini ayrı ayrı had bildirmeye kalkmakta ve kendilerini Meclis’in, Meclis başkanının ve milli iradenin üzerinde görmektedirler. Karar Meclis’e, Anayasa’ya karşı darbe girişimidir. Ve karar AYM’nin tüzel kişiliğine karşı darbe girişimidir. Görünen odur ki filler tepişirken çimenler eskimektedir ama mesele Atalay’ın haklarının ezilmesinin çok ötesindedir. Aralarında tepişen Cumhur İttifakı’nın kendisidir. Kriz, MHP-AK Parti krizidir. AK Parti’nin içindeki krizlerin çatışma krizidir. AK Parti’nin de Cumhur İttifakı’nın bir bileşeninin desteklediği, şımarttığı birilerinin Türkiye Cumhuriyeti devletini bir yargı krizine, bir devlet krizine sokacak kadar ciddi bir krizdir ve buna el koymak, direnmek gerekmektedir. Halkı, bu kalkışmayı da bastırmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç’tan Özel’e tepki!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamasına sosyal medyadan tepki göstererek sorumsuzluk olarak değerlendirdi:

“Gezi kalkışması sebebiyle TCK’nın 312. maddesi uyarınca, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen kesinleşmiş mahkumiyet hükmü sonrasında, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde “Meclise yönelik darbe yapıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.