Fatih Erbakan: “Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz!”

Fatih Erbakan: “Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz!”
Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Meclis’teki 23 Nisan Resepsiyonu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine davet gelmemesine ilişkin soruya,“Biz Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden beri Millî Görüş çizgisinde siyaset yapan bir partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye her zaman devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Biz bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer almadık. Bundan sonra da yine eleştirilerimize, yanlış gördüklerimizi belirtmeye de devam edeceğiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında tüm engellemelere ve medya ambargosuna rağmen Yeniden Refah Partisi’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinin kazananı olduğunu ifade etti

“Millî Görüş çizgisinde siyaset yapan bir partiyiz”
Erbakan, gazetecilerin ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesinde Cumhur İttifakı’nın üyelerinden de bazı liderler yer aldı, Yeniden Refah Partisi davet edilmedi mi’ ve Cumhur İttifakında yer alıp almadıkları sorularına ilişkin, “Bize tabii davet gelmedi. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Ve bu olayın değerlendirmesinin takdirini de tabii ki aziz milletimize bırakıyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden beri Millî Görüş çizgisinde siyaset yapan bir partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa, yanlış demeye her zaman devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Doğrular milletin doğruları, milletin faydasına olan işler, yanlışlarda milletin aleyhine olan işlerdir. Ama bizden ‘yanlışa da doğru değil, bir noter makamı olur yaklaşımı’ bekleniyorsa zaten bizim de orada durmamızın bir anlamı olmaz. Son seçimdeki tavrımız ve seçtiğimiz yol Cumhur İttifakı’nda yer almadığımızı ortaya koyuyor. Biz Cumhur İttifakı demek özellikle seçimlerde birlikte hareket edilmesi demektir. Belediye seçimlerinde en azından büyük şehirlerde ortak adayı desteklemiş demektir. Biz böyle bir tavır içerisinde yer almadık. Bunun sebepleri de dediğiniz gibi 30 maddelik mutabakat metninin maalesef neredeyse bir senede bir maddesini bile uygulanmaması, Gazze konusu, ekonomik sıkıntılar ve rant belediyeciliğinden Türkiye’nin kurtulması gerektiği konusu ve bununla beraber de milletimizin bizden böyle bir yol izlememizi istemesi, teşkilatlarımızın bu yönde görüş belirtmesi. Dolayısıyla biz bu seçimlerde tabii Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer almadık. Bundan sonra da yine eleştirilerimize, yanlış gördüklerimizi belirtmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.