​Fatih Erbakan emeklilere zammın formülünü verdi

​Fatih Erbakan emeklilere zammın formülünü verdi
Yayınlama: 02.03.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın emeklilere 1 hafta bile yetmediğini belirterek faiz canavarından kurtulunabilirse milyonlarca emeklinin maaşının rahatlıkla 17 bin lira seviyesine çıkartılabileceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Düzce’de parti teşkilatları ve vatandaşlarla buluştu.

‘En kısa zamanda Türkiye’nin 2. Büyük partisi olacağız’

Cuma namazını kıldığı Cumayeri ilçesinde düzenlenen mini mitingte konuşan Erbakan, partilerinin üye sayısı bakımından son 6 ayda yüzde 80 büyüdüğünü belirterek 31 Mart Yerel seçimlerine 500 bin üyeyle Türkiye’nin en büyük 3. Partisi olarak gireceklerini söyledi.

Erbakan, “İnşallah bu hızla, bu tempoyla gittiğimiz takdirde, 2’nci üye sayısı bakımından fazlası olan Cumhuriyet Halk Partisi; 100 senelik siyasi parti, 1 milyon 400 bin üyesi var. Biz 500 bini 31 Mart’ta geçmiş olacağız, arada kalan farkı da Allah’ın izniyle 1 seneye kalmadan tamamlayacağız ve inşallah 1 buçuk milyon ile Türkiye’nin en büyük 2’nci siyasi partisi haline geleceğiz. Bu teşkilatların gözünde bu ışık olduğu müddetçe, kalplerinde bu dava aşkı olduğu müddetçe bu hedeflerin hiçbirisi ulaşılamaz değildir; hepsine birer birer ulaşacağız. 31 Mart’ta yerel yönetimlerde, 2028’de merkezi hükümette Yeniden Refah’ı iktidar yapacağız inşallah. 31 Mart’ta yerel yönetimlerde milli görüşün iktidarı neden önemli? Bir defa ahlaklı belediyeciliğin belediyelerde hakim olması için önemli. Bir diğer önemli sebep, 31 Mart’ta Yeniden Refah Partisi’nin alacağı sonuç, 2028 seçimlerine Yeniden Refah’ın iktidar adayı olarak girmesine vesile olacak” dedi.

Kocaeli’de Erbakan’a yoğun sevgi seli

Düzce programı sonrası İzmit’e gelen Erbakan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aysal, ilçe belediye başkan adayları, parti yöneticileri ile birlikte Fevziye Cami’de kıldığı ikindi namazı sonrasında Cumhuriyet Bulvarı’nda yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşları selamlayan ve siyasi partilerin stantlarına uğrayan Erbakan, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi karşısında zor anlar yaşadı.

‘Faiz canavarından kurtulunabilirse 16 milyon emeklinin maaşı 17 bin lira olabilir’

Yürüyüş sonrası partisinin İzmit teşkilatının düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısın katılan Erbakan, ülke ekonomisi ve emeklilerin durumuna ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“2028’de Yeniden Refah’ın iktidar olması niye önemli? Belediye seçimleri için dolaştığınız zaman halkın hiç belediyecilikle ilgili bir şey sorduğunu, bir şeyden şikayet ettiğini görüyor musunuz? Yüzde 5, belki yüzde 10… Yüzde 90’ı geçim derdinden şikayet ediyor. Emeklilerimizin 10 bin lirayla 1 ay değil, 1 haftayı idare edebilmesi mümkün değil. Biz sadece yerel yönetimlerde Milli Görüş iktidarıyla bu sorunların hepsi çözemeyiz. Milli Görüş’ü, merkezi hükümetle iktidara getirmemiz lazım ki, milli görüşün ekonomi modeliyle bu sorunların üstesinden gelelim; bu milletin yüzünü güldürelim. Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Efendim çok iyi söylüyorsunuz ama bu 16 milyon emeklinin 10 bin lira maaşını biz 17 bin lira yapsak bize 1.4 trilyon liraya mal oluyor’ dedi. Ben de şimdi diyorum ki ‘evet, 1.4 trilyon değil mi? Peki 2024 bütçesinden faize ne kadar para ödeyeceksiniz? 1.25 trilyon lira. Yani sadece şu faiz canavarından kurtulabilseniz, 16 milyon emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkartabilir. Bu faizden kurtulalım diyoruz. Neden bu noktaya geldik? Neden bu faizden kurtulamıyoruz? Yeniden Refah Partimizin mutabakat metninde yazdığı maddeleri uygulamadığımız için ve Milli Kaynak Paketleri kitabımızdaki kaynak paketleri hayata geçirilmediği için. Allah’ın izniyle rantçı belediyeciliği de, örgütçü belediyeciliği de, heykelci belediyeciliği de 31 Mart’ta yıkacağız ve ahlaklı belediyeciliği hakim kılacağız.”

‘LGBT sapkınlığına asla geçit vermeyeceğiz’

İktidarların LGBT’ye asla geçit vermeyeceklerini ifade eden Erbakan, “Ahlaklı belediye uyuşturucu ve LGBT saldırılarına karşı nesillerimizi, şehirlerimizi inşallah koruyacak. Uyuşturucuya bağımlı hale gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınması, uyuşturucuya müptela olanların terapisi ve rehabilitasyonu için de ayrıca projelerle bu uyuşturucu belasından şehirlerimizi, nesillerimizi inşallah koruyacağız. Dış güçlerin çok önemli bir projesi olan LGBT sapkınlığına, asrın belasına, 1000 sene İslam’a bayraktarlık yapmış bu milletin topraklarında asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Belediyelerimizin salonları, sahneleri, binaları, kuruluşları, kurumları, billboardları buralarda bunun propagandasının yapılmasına, bunun etkinliklerinin yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz ve inşallah 2028’de Yeniden Refah iktidarında, 2004’ten itibaren kurulmuş olan 17 tane LGBT derneğini de gelir gelmez kapatacağız” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.