Toplantı sona erdi! 6’lı masadan ortak açıklama

Toplantı sona erdi! 6’lı masadan ortak açıklama
Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

6’lı masanın Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen onuncu toplantısından sonra 6 genel başkanın ortak imzası ile açıklama yapıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için istişare sürecinin başlayacağı belirtilirken, başörtüsü kapsamındaki Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmeyeceğinin sinyali verildi.

Milli Nizam

Onuncu defa toplanan 6’lı masanın görüşmesi, Gelecek Partisi ev sahipliğinde yaklaşık 9 saat sürdü.

Toplantıdan sonra 6 genel başkanın ortak imzası ile yapılan açıklamada 11. toplantının 26 Ocak’ta İYİ Parti ev sahipliğinde yapılacağı duyuruldu.

Açıklamanın giriş kısmında başörtülülerin hakları sözde savunulurken, “Son aylarda gündemde yer alan başörtüsü konusunu da son derece samimi bir istişare ortamı içinde ele aldık. 12 Eylül’ün darbesi ve 28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetinin eseri olan ve milyonlarca kadının hayatını karartan bu çağdışı yasağın bir daha gündeme gelmesini engelleyecek hukuki bir teminatın sağlanması konusunda tam bir mutabakata sahibiz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise AK Parti’nin başörtüsü teklifinde uzlaşılmayacağının sinyali verildi.

“Ancak insan hakları ve inanç özgürlüğü ile ilgili bir konuyu ve başörtüsü gibi bir sembolü “gollük pas” olarak gören zihniyete de esastan karşıyız. Başörtüsü yasağı dolayısıyla ağır mağduriyetler yaşayan kadınlar için hakaret niteliği yaşıyan bu tanımlama Sayın Erdoğan’ın bu meseleyi bir seçim malzemesi olarak gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İktidar samimi ise, bu düzenlemeler konusunda muhalefetten gelecek önerilere önyargısız şekilde yaklaşarak metinlerin uzlaşı ile çıkmasını desteklemelidir.”

5 genel başkanın ortak imzası ile yayınlanan 4 sayfalık açıklamada, bir cümlede de Cumhurbaşkanı adayından bahsedildi.

Açıklamada, “Genel Başkanları arasında ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verdik.” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.