Yeni Merkez Bankası Başkanı da EYVAH dedirtti!

Yeni Merkez Bankası Başkanı da  EYVAH dedirtti!
Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasının ardından, yerine Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Karahan getirilmişti.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bugün kameralar önüne çıkarak ilk sınavını verdi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, basın toplantısında “para sıkılaştırma” politikasının artan tempoyla devam edeceği mesajını verdi.

Asgari ücret artışının “tahminlerden” fazla çıkmasının enflasyona etkisini önümüzdeki süreçte daha net bir şekilde görüleceğini vurgulayarak, önümüzdeki süreçte maaş artış oranlarının sınırlandırılacağı yönündeki tahminleri doğrulayan ifadeler kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun Mayıs ayında zirve yapacağını belirtti.

Enflasyonda düşüş beklentisine “dezenflasyon dönemi” vurgusu ile işaret eden Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bunun için Mayıs ayına gönderme yaptı.

KONUT FİYATLARI

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kiralarda arzu edilen seviyenin yakalanamadığını belirtirken, bunda en büyük etkenin kira fiyatları olduğunu söyledi. Konut fuyatlarındaki artış hızının yavaşladığını belirten  Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bunun da süreç içinde kiralar üzerinde baskı meydana getireceğini, bunun da enflasyona olumlu yansıyacağının değerlendirildiğini söyledi.

FAİZ DE ARTIŞ DA YOK, İNDİRİM DE SİNYALİ!

Bir süredir sürekli olarak arttırılarak yüzde 45’e ulaşan politika faizlerinin mevcut seviyesinin gerektiği müddetçe sürdürüleceğine işaret eden Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, önümüzdeki süreçte atılacak adımların enflasyonun seyrine bağlı olacağına  işaret etti.

PARAYA ULAŞIM İYİCE ZORLAŞACAK

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın “Kredi büyümesinde aşırılıklara izin vermeyeceğiz!” mesajı da basın toplantısının dikkat çeken ayrıntıları arasındaydı. Bu durum, paraya ulaşmanın önümüzdeki süreç içinde daha da zorlaşacağına işaret olarak değerlendirildi.

KREDİ KARTINA EK TEDBİRLER GELİYOR

Karahan’ın işaret ettiği konulardan biri de, kredi kartı harcamalarındaki sürekli ve sert yükselişlerdi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu konuda da, düzenlemeler yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi

SONUÇ OLARAK, YAŞAM VATANDAŞ İÇİN DAHA DA ZORLAŞACAK!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını değerlendiren uzmanlar, önümüzdeki süreçte para sıkılaştırma politikasının özellikle seçim sonrası dönemde ısrarla uygulanacağını, piyasanın paraya ulaşımının iyice zorlaşacağını, maaş ve ücretlerde artışların mümkün olduğunca sınırlandırılacağını, piyasadaki durgunluğun daha da artacağını söylüyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.