Elon Musk çıldırdı: Twitter’ın rakibi Threads’a 7 saatte 10 milyon üye!

Elon Musk çıldırdı: Twitter’ın rakibi Threads’a 7 saatte 10 milyon üye!
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

Facebook’un kurucusu ve Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, yeni “metin tabanlı uygulaması” Threads’ı kullanıma sundu. Uygulamanın twittera rakip olacağı söyleniyor. Uygulamaya ilk 7 saatte 10 milyon kişi üye oldu.

Elon Musk’ın Twitter’ına yeni bir rakip çıktı. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, yeni metin tabanlı uygulaması “Threads”’ı aktif ederek kullanıcılara sundu. Uygulama App Store ve Google Play Store’da yerini aldı, Threads’a ilk 7 saatte 10 milyon kişi üye oldu. Uygulamadaki karakter sınırının 500 olacağı belirtilirken, Threads’daki paylaşımlara ise “threads” ismi verildi.

Threads, Avrupa Birliği ülkelerinde regülasyon ve veri gizliliği endişelerinden dolayı henüz kullanılamıyor. Dünya genelinde 100 ülkede kullanıma sunulan uygulamaya talebin yoğun olacağı öngörülüyor.

 

Threads nasıl kullanılacak?

Sosyal medya uygulaması Instagram ile bağlantılı olacak Threads’da kullanıcılar yazılı metinlerin yanı sıra link, fotoğraf ve 5 dakika uzunluğunda video paylaşabilecek. Uygulamaya kullanıcılar Instagram hesabıyla giriş yapabilecek. Threads’da engelleme, takibi bırakma, kısıtlama ve diğer hesapları bildirme özellikleri de yer alıyor.

 

“Twitter bu fırsata sahipti ancak mahvetti”

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Twitter’a yeni rakip olarak çıkardığı Threads hakkında, “Bu en nihayetinde başarının anahtarı olacak. Biraz zamanınızı alacağım. Bence 1 milyardan fazla insanın muhabbet edebileceği bir uygulama olmalı. Twitter bu fırsata sahipti ancak mahvetti. Umarım biz yapacağız” dedi. Twitter’ın sahibi Elon Musk ise söz konuşu uygulama ve kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında, “Instagram’daki acıyı gizleyen sahte mutluluğu saklamaktan ziyade Twitter’a yabancılar tarafından saldırılması tercih edilebilir” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.