Gazze Kasabı Netanyahu’dan kan donduran savunma

Gazze Kasabı Netanyahu’dan kan donduran savunma
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda tartışmalar açılırken İsrailli yetkili öfkelendi.

Pretoria’nın Lahey’deki BM yüksek mahkemesinde soykırımla suçlamasının ardından İsrail dışişleri bakanlığı Perşembe günü Güney Afrika’yı Filistinli mücahit Hamas’ın “yasal kolu” olmakla suçladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lior Haiat, bir basın açıklamasında,

 “Bugün, bir dizi yanlış ve asılsız iddiayla birleşen tarihin en büyük ikiyüzlülük gösterilerinden birine tanık olduk” dedi .

“Hamas terör örgütünün yasal kolu olarak faaliyet gösteren Güney Afrika, 7 Ekim katliamının ardından Gazze’deki gerçeği tamamen çarpıtmış, Hamaslı teröristlerin İsrail’e sızdığı, İsrail vatandaşlarını öldürdüğü, infaz ettiği, katlettiği, tecavüz ettiği ve kaçırdığı gerçeğini tamamen görmezden gelmiştir. Sırf İsrailli oldukları için soykırım yapmaya kalkıştılar” diye ekledi.

İsrail bu açıklamayı, Uluslararası Adalet Divanı’nın Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı bir davayla ilgili duruşmaları başlattığı sırada yaptı.

Haiat, İsrail terör örgütünün Gazze’de yaptığı katliamları aklamaya çalışırken “Güney Afrika, Hamas’ın liderlerinin belirttiği gibi 7 Ekim’de defalarca işlediği savaş suçlarını, insanlığa karşı suçları ve cinsel suçları işlemek için geri dönmesine izin vermeye çalışıyor” dedi. “İsrail, Hamas teröristleri ile sivil halk arasında ayrım yaparken, vatandaşlarını uluslararası hukuka uygun olarak korumaya devam edecek.” Diyerek talihsiz açıklamalarda bulundu.

Gazze’nin Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki misilleme niteliğindeki kara saldırısı, hava saldırıları ve kuşatması şu ana kadar 30 bine yakın Filistinli’nin ölümüne neden oldu.

Duruşmanın ardından Netanyahu’nun açıklaması kan dondurucu nitelikteydi.

Netanyahu, UAD davasının ‘altüst olmuş bir dünya’yı gösterdiğini söyledi.

Gazze Kasabı Netanyahu, UAD’de ülkesine karşı soykırım davası açılmasını hiç çekinmeden eleştirerek, prosedürün İsrail’in “teröristlerle, yalanlarla mücadele ettiği” “baş aşağı bir dünyayı” gösterdiğini söyledi.

Netanyahu, “Güney Afrika’nın ikiyüzlülüğü göklere bağırıyor”

“Hamas’ın ortakları milyonlarca kişiyi Suriye ve Yemen’de öldürüp yerlerinden ederken Güney Afrika neredeydi?” diyerek akıl almaz bir şekilde ve tüm dünyanın gözü önünde katliamlarını savundu;

“Tam zafere kadar kendimizi savunma ve geleceğimizi güvence altına alma hakkımızı korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.