Macron çaresiz! ‘Her şeyi’ yapın talimatı

Macron çaresiz! ‘Her şeyi’ yapın talimatı
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkede yaşanan protestoların sona ermesi için hükümetine  yeni talimatllar verdi. Macron, kontrolün tesis edilmesi için gerekirse ‘her şeyin’ yapılmasını emretti.

Fransa’nın Nanterre kentinde polisin 17 yaşındaki Nael M’yi öldürmesine tepki gösterenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Tansiyonun bir türlü düşmediği Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çaresiz bir şekilde ülkede huzurun yeniden sağlanması için yetkililere ‘her şeyi yapma’ talimatı verdi.

Fransız basınına yansıyan haberler göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki durumu görüşmek üzere Başbakan Elisabeth Borne, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de aralarında olduğu bakanlarla Elysee Sarayı’nda buluştu. Macron, toplantıda bakanlara, ülkede huzurun yeniden sağlanması  için her şeyi yapma talimatı verdi.

 

Belediye başkanları ile buluşacak

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 4 Temmuz’da gösterilere sahne olan 220 şehrin belediye başkanlarıyla Elysee Sarayı’nda görüşecek.

 

Marsilya’da sokaklara zırhlı araçlar indi

Kolluk kuvvetleri, protestoların artmasını engellemek için önlemleri arttırdı. Zırhlı araçların indiği Marsilya sokaklarından gerilim bir an bile dinmiyor.

Protestoların bir önceki gecelerde gergin geçtiği Lyon kentinde bu akşam da özel polis timleri görev yapacak.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.