Yeniden Refah’tan Cenin’deki insanlık suçuna sert tepki!

Yeniden Refah’tan Cenin’deki insanlık suçuna sert tepki!
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Siyonist İsrail’in Cenin Kampı’na düzenlediği insanlık dışı saldırılara yönelik uluslararası toplumun sessiz kalmasına tepki gösterdi

Doğan Bekin yapılan zulme sessiz kalmanın ancak zalimlere fayda sağlayacağını belirtirken uluslararası toplumun İsrail’e karşı çifte standart uyguladığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, “Eğer ki bir yerde adaletsizlik varsa ve siz bu adaletsizlik karşısında suskun ve tarafsız kalıyorsanız, biliniz ki zalimin tarafını seçmişsinizdir.” İfadelerini kullandı.

Doğan Bekin, İsrail’in yaptığı insanlık dışı saldırılara yönelik basına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başpiskopos Desmond Tutu’nun dediği gibi; eğer ki bir yerde adaletsizlik varsa ve siz bu adaletsizlik karşısında suskun ve tarafsız kalıyorsanız, biliniz ki zalimin tarafını seçmişsinizdir. Ukrayna işgal edildi diye egemenliğin öneminden dem vuran Batı dünyasınca, söz konusu Filistinli mülteciler olunca egemenliğin hiçbir önemi ortaya konulmamaktadır.”

 

“Cenin’de tırmanan krize yanıt için geç kalındı”

Cenin’e yapılan ahlak dışı saldırıların insanların temel ihtiyaçlarına kasıtlı olarak yapıldığını söyleyen Bekin, “Altyapı ve temel hizmetlerin kasıtlı olarak hedef alınması, Cenin’de insanların tıbbi erişimden mahrum kalmalarına neden oldu. Ne yazık ki uluslararası toplum, Cenin’de tırmanan krize yanıt vermekte geç kaldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ‘Bu ne ilk ne de son olacaktır’ şeklindeki açıklamasını şiddetle telin ediyorum.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.