Ryan Babel ev kiraları ve zamlardan şikayetçi!

Ryan Babel ev kiraları ve zamlardan şikayetçi!
Yayınlama: 18.07.2023
A+
A-

Bir dönem Beşiktaş ve Galatasaray formalarını da giyen Hollandalı futbolcu Ryan Babel, Türk Lirası’nın değer kaybını eleştirdi. Türkiye’ye ilk geldiğinde doların 2.6 Türk lirası olduğunu ifade eden Babel, ayrıca Türk Lirası ile maaş alan bir vatandaşın nasıl geçindiğini takipçilerine sordu.

TFF 1. Lig ekiplerinden Arda Turan’ın yönettiği Eyüpspor’da forma giyen Ryan Babel, Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu. Ryan Babel Türk Lirası’nın değer kaybı ile ilgili, “2013’te Türkiye’ye ilk geldiğimde 1 dolar yaklaşık 2.6 türk lirasıydı. Bugün 1 dolar, 26 lira” ifadelerini kullandı.

 

Ev kirasına da yapılan zamları eleştiren Babel, “Kirama yüzde 100 zam yapıldı, 10 yıl sonra Türk Lirası ne durumda olacak” dedi.

Takipçilerinden türk lirası ile maaşını kazanan ortalama bir insanın birikimini nasıl koruyabileceği hakkında öneri sunmasını isteyen 36 yaşındaki futbolcu, kira artışları hakkında da ise şu ifadeleri kullandı:

“Ev sahibim, kira ücretime yüzde 100 zam yaptı. Türkiye’deki ev sahipleri, Türk Lirası’ndaki düşüş nedeniyle kira ücretlerini çılgınca arttırmaktan başka çareleri kalmadı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.