Cenin’de doktor kılığına girip hastaları taradılar!

Cenin’de doktor kılığına girip hastaları taradılar!
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Tıbbi personel ve sivil kılığına giren İsrailli sözde komandolar işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin İbn Sina Hastanesi’nde “terörist saldırılar” düzenlemeyi planladıkları iddiasıyla üç kişiyi vurarak öldürdü.

Hamas, hastanedeki cinayetlerin “işgalin Gazze’den Cenin’e kadar halkımıza karşı işlediği suçların devamı” olduğunu söylüyor.

‘Çok sayıda sivil öldürüldü’

Wafa haber ajansının haberine göre, İsrail’in Gazze Şehri’nin Sabra ve Tuffah mahallelerindeki konutlara düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli sivil öldürüldü.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 26 bin 637 kişi öldü, 65 bin 387 kişi yaralandı.

Sağlık personelinin açıklamasına göre, hastanede öldürülen üç Filistinliden biri, aylar önce düzenlenen bir askeri baskında aldığı yara nedeniyle tedavi görüyordu.

‘İsrail’in hastane saldırısı ilk değil’

Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana İsrail terör örgütü ilk kez hastaneleri hedef almıyor. İsrail ordusu hastaneleri kuşatıyor ve tıbbi tesislere uzaktan saldırıyor.

Cenin’deki hastanedeki hastaların ve personelin yaşadığı dehşeti ancak hayal edebiliriz. İşgal altındaki Filistin topraklarında İsrail, sadece silahlı direniş savaşçılarını yani Hamas’ı hedef almıyor sivilleri katlediyor. Bu devam eden saldırı ve katliamlar İsrail terör örgütünün her şeye rağmen baskınları sürdürme konusunda ne kadar kararlı olduğunun bir başka örneği…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.