Hamas İsrailli pek çok üst düzey subayı esir aldığını açıkladı

Hamas İsrailli pek çok üst düzey subayı esir aldığını açıkladı
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Hamas, İsrailliler arasında yüksek rütbeli subayların da bulunduğu çok sayıda kişiyi esir aldıklarını açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Al Jazeera televizyonuna verdiği demeçte, “İsrail’deki tüm esirlerimizin serbest bırakılmasını sağlayacak yeteneğe sahibiz.” şeklinde konuştu.

Aruri, çok sayıda İsrailli’nin esir alındığını ve bu kişiler arasında üst düzey subayların da bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, “Savaşa girdik ve birçok şehit verdik. Zafer için her türlü gerekliliği yerine getirmeye hazırız.” dedi.

“Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara karşı uyarılarımıza rağmen İsrail’in dinlemediğini” belirten Aruri, “İsrail, şu an caydırıcılık denklemini yeniden oluşturmaya çalışıyor ancak bu çabalarının başarılı olmayacağını” vurguladı. Ayrıca, “Filistin halkının onuru ve özgürlüğü için gereken her şeyi yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

“Her ihtimale hazırız”

Aruri ayrıca, “Şiddetli saldırılara maruz kalabiliriz ve bazı kayıplar yaşayabiliriz. Ancak her türlü senaryoya hazırız.” şeklinde konuştu.

Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, sabah saatlerinde “Aksa Tufanı” adı verilen geniş kapsamlı bir saldırı başlattığını duyurmuştu. Bu saldırı sırasında Gazze’den İsrail’e binlerce roket fırlatılırken, silahlı gruplar da yerleşim bölgelerine girmişti.

Öte yandan, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.