Putin Wagner liderinin fişini çekti!

Putin Wagner liderinin fişini çekti!
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, kendisine karşı askeri bir ayaklanma gerçekleştiren Wagner lideri Prigojin’in ölüm fermanını imzaladı.

Rus lider Putin’in yol arkadaşı olarak bilinen paramiliter ordu Wagner’in komutanı Prigoj’in arasında yaşanan gerilim tüm dünyayı hayretler içerisinde bırakmıştı. Rus Savunma Bakanlığı’na karşı askeri harekat başlatan Prigojin, geri adım atarak adeta Rusya’daki kaderini belli etmişti. İhanetin bedelinin ağır olduğunu söyleyen Putin sözünde durmaya hazırlanıyor.

 

Putin düğmeye bastı

Ukrayna Gizli Servisi’ne göre, Putin “Prigojin’e suikast” için harekete geçti.

 

FSB Prigojin’i arıyor

İddiaya göre Putin, Belarus’a sığındığı söylenen ancak sınırdaki askeri hareket sonrası sırra kadem basan ve şu anda nerede olduğu bilinmeyen Prigojin’e suikast düzenlemesi için Rusya’nın istihbarat örgütü FSB’ye emir verdi. İddianın sahibi ise Ukrayna istihbaratının başındaki tümgeneral.

 

“Prigojin’in isyan planlarından uzun süredir haberdardık”

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kyrylo Budanov, The War Zone dergisine konuştu: “Prigojin’in isyan planlarından uzun süredir haberdardık. Wagner artık Putin’in Ukrayna’yı tam ölçekli işgalinde bizim için bir tehdit olmayacak. FSB’nin ona suikast düzenlemekle görevlendirildiğinin farkındayız.” “Bunu başarabilecekler mi?” sorusuna da Budanov “Zaman içinde göreceğiz” cevabını verdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.