Türk düşmanı ABD’li Senatörün akıbeti belli oldu

Türk düşmanı ABD’li Senatörün akıbeti belli oldu
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-

New York Federal Mahkemesi’nde rüşvet suçlamalarını reddeden Amerikalı Senatör Bob Menendez, 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Daha önce Türkiye’ye karşı eleştirel açıklamalarda bulunan Menendez’in kişisel pasaportuna da el konuldu.

Rüşvet iddialarıyla suçlanan Menendez, eşi Nadine (Arslanian) Menendez ile birlikte Manhattan’daki mahkeme binasına geldi. Mahkeme binasının önünde gazeteciler ve “istifa et” sloganları atan bir protesto grubu tarafından karşılandılar.

Menendez, gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadan mahkeme binasına girdi ve daha sonra avukatı ve diğer sanıklarla birlikte hakim karşısına çıkarıldı.

Hakkındaki suçlamaları reddetti

Mahkemede Menendez ve eşi, avukatları aracılığıyla suçlamaları reddettiklerini ifade etti. İddianamede rüşvet olayına karıştığı iddia edilen New Jerseyli iş insanları Fred Daibes ve Jose Uribe de suçlamaları reddetti. Suçlamalarda adı geçen 5. sanık Wael Hana ise dün Mısır’dan dönüşünde JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış, mahkemede suçsuz olduğunu savunmuştu.

100 bin dolar para cezası verildi

Senatör Menendez, davaya bakan yargıç tarafından 100 bin dolarlık kişisel kefalet karşılığında serbest bırakıldı. Ancak kişisel pasaportunu ve seyahat belgelerini mahkemeye teslim etmesi istendi. Sadece resmi işlerini yürütmek amacıyla Kongre görevi gereği yurtdışına resmi pasaportu ile seyahat edebilecek. Ayrıca, davada adı geçen diğer sanıklarla avukatı olmadan iletişim kurması yasaklandı ve Kongre’deki Senato personeli, Dış İlişkiler Komitesi personeli veya davanın detaylarına dair bilgi sahibi olan siyasi danışmanlarla temas etmesi yasaklandı.

Eşi Nadine (Arslanian) Menendez ise 250 bin dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakıldı ve kişisel pasaportunu teslim etmesi gerekti. Nadine (Arslanian) Menendez’in sadece New York-Washington koridorunda seyahat etmesine ve Florida’daki ailesini ziyaret etmesine izin verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.