Yeniden Refah Partisi İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti

Yeniden Refah Partisi İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları İsrail’in Ankara büyükelçiliği önünde protesto etti. İl Başkanı Mustafa Yanılmaz, “Biz Gazi Meclis’imize, devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu bekliyoruz: Afganistan, Libya, Suriye, Bosna, Kosova gibi diğer yerlerde olduğu gibi, Türk ordusu tarafından Filistinli kardeşlerimizin ve Mescid-i Aksa’nın güvenliğini sağlamak için barışı koruyacak bir güç görevlendirilmelidir. Bu acil ve elzem bir ihtiyaçtır. “dedi.

Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığı, dün İsrail Büyükelçiliği’nin bulunduğu Koç Kuleleri önünde bir açıklama gerçekleştirdi. Parti üyeleri, “Doğu da batı da bizim, Kudüs de bizim, zafer de bizim,” ve “Kudüs coğrafi değil imani meseledir” yazılı pankartlar açarak protesto gösterisi düzenledi. Parti mensupları, sık sık “Katil İsrail, terörist İsrail” sloganları attı.

“Siyonizmin sonunu getirecek olan Müslüman Türk vatandaşlarıyız.”

Mustafa Yılmaz,”Siyonizmin gerçek yüzünü gören ve sonunu getirecek olan kaderi birleşmiş Müslüman Türk vatandaşlarıyız. Yarınını düşünmeden, emanet gördüğü kutsal mekanları ve toprakları koruma amacı güden, bu uğurda şehadeti arzu eden cennet kuşlarına Filistinli kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Siyonist yapının dünyanın başına ne tür belalar açtığını en iyi bilen ve bu komploları boşa çıkaracak inanca sahibiz. Siyonizmin doğasını en iyi anlayan ve sonunu getirecek olan kaderi birleşmiş Müslüman Türk evlatlarıyız. Bizim için Hayfa ne ise Konya odur, Batı Şeria neyse Diyarbakır odur, Gazze neyse İstanbul odur, Kudüs neyse Ankara odur. Bu günlerde devletimizden beklediğimiz şey, hemen D8 üyesi ülkeleri ve diğer Müslüman ülkeleri acil bir toplantıya çağırarak etkili yaptırım kararları almasıdır.” diyerek tüm dünya Müslümanlarına çağrıda bulundu.

“Filistin’i haklı mücadelesinde destekliyoruz”

Filistin halkının işgalci güçlere karşı direndiğini ve İsrail’in işgalci bir terör devleti olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bugün, dünya Müslümanları adına onurlu bir mücadele ile Mescid-i Aksa’yı kutsal ve korunması gereken bir emanet olarak gören, bu uğurda cesaretle canını, malını feda eden ve şehadete koşan Filistinli kardeşlerimize tam destek verme günüdür. Biz, Gazi Meclis’imizden, devletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan şu beklentiyi taşıyoruz: Afganistan’da, Libya’da, Suriye’de, Bosna’da ve Kosova’da olduğu gibi, huzur ve barışı korumak için kahraman ordumuz görev yaptı. Aynı şekilde, Filistinli kardeşlerimizin ve kutsal Mescid-i Aksa’nın güvenliğini sağlamak amacıyla Türk ordusunun komutasında bir barış gücünün acilen görevlendirilmesi hayati bir öneme sahiptir. Aksa Tufanı Operasyonu’nu destekliyor ve Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.” İfadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.