MEB duyurdu: Öğretmenlik kariyer sınavında yeni düzenleme

MEB duyurdu: Öğretmenlik kariyer sınavında yeni düzenleme
Yayınlama: 04.10.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu’nu güncelledi ve Bakanlık internet sitesinde yayımladı. Bu güncelleme sonucunda, 19 Kasım’da yapılacak olan Öğretmenlik Kariyer Sınavı, çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu’nu güncelleyerek kamuoyuna duyurdu. Buna göre, 19 Kasım’da gerçekleşecek olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, çevrim içi platform üzerinden yapılacak. Detaylar Bakanlık internet sitesinde yer alıyor.

Sınav tarihleri ne zaman?

25 Eylül tarihinde başlayan sınavın başvuru süreci, 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 23.59’da sona erecek.

Sınav, 19 Kasım’da Türkiye saati ile 10.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Çevrim içi sınav, hem yurt içinde hem de yurt dışında Türkiye saatiyle aynı gün ve saatte başlayacak ve aynı gün ve saatte sona erecek.

Sınavda toplamda 100 soru sorulacak ve sınav süresi 135 dakika olacak.

Engelli adaylar, sınav tedbir hizmetinden faydalanmak istiyorlarsa ve sınav başvuruları esnasında tedbir talep ettilerse, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim ile 16 Ekim tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmak zorunda olacaklar.

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. Sınav sonuçları ise 24 Kasım tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.