Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! BES’te kısmi emeklilik geliyor…

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! BES’te kısmi emeklilik geliyor…
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, sözleşme sonlandırılmadan önce birikimlerin yüzde 50’sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afetlerle başa çıkma ve eğitim harcamaları gibi amaçlar için kullanılabilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), katılımcılara kısmi ödeme fırsatları sunuluyor. Bu kapsamda, katılımcılar sözleşmelerini sonlandırmadan önce konut alımı, evlenme, doğal afetlerle başa çıkma ve eğitim gibi acil durumlarda birikimlerinin yüzde 50’sine kadarını çekebilecekler. Kısmi ödeme miktarı, başvuru sonrasında belirlenecek ve devlet katkısının oranı talep doğrultusunda değişebilecek.

Doğal afet yaşanması durumunda süre şartı aranmayacak

Doğal afet ve eğitim durumlarında yapılan kısmi ödemelerin yüzde 25’i oranında devlet katkısı sağlanacak. Eğitim amaçlı kısmi ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olarak belirlendi. Ancak doğal afet durumunda kısmi ödeme için süre şartı aranmayacak.

Öğrenciler, 4 yıl boyunca kendi hesaplarından kısmi ödeme yaparak eğitim masraflarını karşılayabilecekler. Kısmi ödemeler için aylık veya yıllık ödemeli gelir sigortası ürününden faydalanılabilecek.

Kısmi ödemeden yararlanmak isteyenlerin sözleşmeleri en az 5 yıl süreyle aktif olmalı ve katkı paylarını ödemelidir. Her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından faydalanmak mümkün olacaktır.

Ayrıca, kısmi ödeme başvurusu yapanlar sözleşmelerini başvurudan itibaren 3 yıl süreyle sonlandıramayacaklar.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.