AKOM İstanbulluları uyardı: Hafta sonu yağışlı geçecek

AKOM İstanbulluları uyardı: Hafta sonu yağışlı geçecek
Yayınlama: 29.09.2023
A+
A-

Son iki gün boyunca devam eden yağışların ardından, İstanbul için hafta sonu için de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AKOM) uyarı geldi. AKOM, yağışların hafta sonu boyunca devam edeceğini bildirerek, İstanbul genelindeki vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul’da dün saat 14.00’ten sonra Avrupa yakasında, bugün ise sabah erken saatlerden itibaren Anadolu yakasında görülen sağanak yağışla ilgili olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AKOM) açıklama geldi. AKOM’un verilerine göre, farklı bölgelerde metrekareye düşen yağış miktarı 20 kilogram ile 220 kilogram arasında değişti. En yüksek yağış miktarı Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde kaydedildi.

AKOM, kuvvetli sağanak yağışın an itibarıyla etkisini kaybettiğini ve gün içerisinde kısa süreli yağışlar dışında, yaşamı olumsuz etkileyecek ciddi bir yağışın beklenmediğini açıkladı.

Hafta sonu plan yapmayın

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AKOM), yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden güçleneceği uyarısında bulundu. Pazar günü öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği belirtilen AKOM uyarısında, vatandaşların bu duruma karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.