Alkol yasağında ilk ceza Moda sahilinde kesildi!

Alkol yasağında ilk ceza Moda sahilinde kesildi!
Yayınlama: 10.09.2023
A+
A-

Serbest Düşünce Derneği, İstanbul Valiliği’nin alkol genelgesine meydan okuyarak “İçeceğini Al Gel” sloganıyla provokatif bir eylem yapmak istedi. Moda sahilindeki buluşmaya geçit verilmedi.

Dernek tarafından sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Alkol genelgesini “hukuka aykırı” ifadesiyle hedef alan dernek, açıklamasında şunları söyledi:

“Bu akşam (09.09.2023) saat 18.00’de, İstanbul Valiliği’nin 18.08.2023 tarihli ‘alkol yasağı’ olarak medyada geniş yer bulan ve hukuka açıkça aykırı genelgesine karşı özgürlüklerimizle birlikte haklarımızı korumak için planlanan ‘İçeceğini Al Gel’ etkinliğimiz kapsamında toplandığımız Kadıköy-Moda Sahili’nde alkol tüketilmesi, kolluk kuvvetlerince engellenmiş ve derneğimizin 3 kurucu üyesine 5326 sayılı Kanunun “emre aykırı davranış” başlıklı 32. maddesi uyarınca idari işlem uygulanmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanımıza ve diğer kurucu üyelerimize uygulanan kanunsuz emir dayatması ve neticesinde uygulanan idari işlem kabul edilemezdir. Anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve kanuna aykırı olan bu idari işlemle birlikte söz konusu genelgeye karşı her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı saygılarımızla bildiririz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.