Ankara’daki hain terör saldırısına rezalet savunma: ‘Hiçbir şey yapamadan ölünmez’

Ankara’daki hain terör saldırısına rezalet savunma: ‘Hiçbir şey yapamadan ölünmez’
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Ankara’da meydana gelen PKK’nın bombalı saldırısıyla ilgili olarak, Halk TV’de rezalet ifadeler kullanıldı. Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, saldırı sırasında etkisiz hale getirilen teröristlerin durumuna ilişkin şu utanç dolu sözleri dile getirdi: “Teröristlerin saldırı sırasında başarısız olması, gerçekten anlamsız bir durum… Bana kalırsa, hiçbir eylemde bulunmadan ölmek de düşündürücü bir durum.” dedi.

Ülkemize karşı yapılan hain terör saldırısının ardından Halk TV’de yine ayıplanacak bir açıklama yapıldı. Sunucu Ayşenur Arslan, terör saldırısındaki teröristlerin kendilerini patlatma eylemini sorgulayarak, “Teröristlerin, kendilerini patlatmadan önce uzaktan kumandayla patlatılmış olabileceği fikri, sadece Türkiye değil, dünya genelinde de tartışılan bir konu olabilir. Çünkü teröristin, hiçbir eylemde bulunmadan ölmesi gerçekten düşündürücü bir durum. PKK’lı teröristlerin intikam almak amacıyla bu şekilde ölmeleri pek mantıklı görünmüyor.” İfadelerini kullandı.

RTÜK soruşturma başlattı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Ayşegül Arslan’ın bir televizyon programında Ankara’daki terör eylemiyle ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Başkan Şahin, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu etik olmayan terör sempatizanı düşünce yapısına ve ekranlardaki bu tür çıkışlara tahammül edemeyiz. Kahraman polisimizin hızlı tepkisi ve erken müdahalesi sayesinde olası bir trajedinin önüne geçildiğinde bu tuhaf yaklaşımı üzüntüyle karşılıyoruz. Bu tür rahatsız edici ifadelerin yer aldığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır.” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.