Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net Mescid-i Aksa mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net Mescid-i Aksa mesajı!
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

“Bugünkü görüşmelerimizde Filistin’deki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldık. İlişkilerimizin daha da geliştirilmesine yönelik atılacak adımları değerlendirme imkanımız oldu.” diyen Erdoğan, “Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Gün geçtikçe artan can kayıplarından, yıkımlardan derin endişe duyuyoruz. Bölgede adil ve kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri de kabul etmemiz mümkün değildir. Filistinli kardeşlerimiz arasındaki birlik ve uzlaşı bu süreçteki temel unsurlardan biridir. Bu alanda her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu değerli kardeşimle paylaştım. Faaliyetlerine büyük önem atfettiğimiz BM Filistinli Mültecilere yardım ajansına katkılarımız devam edecektir. Görüşmelerimizde ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.