Çetelere göz açtırılmıyor! Ali Yerlikaya açıkladı!

Çetelere göz açtırılmıyor! Ali Yerlikaya açıkladı!
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Balıkesir’de tefecilere düzenlenen operasyonda 13 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

İçişleri Bakanlığı’ndan yasadışı faaliyetlere müdahale…

Çete yapılanmalarına göz açtırmayan emniyet bu kez tefecilik yapan suçluları yakaladı.

Bakan Yerlikaya’nın duyurduğu tefecilere yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 3 kamu görevlisi de bulunuyor.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından “İSTANBUL VE BALIKESİR’DE TEFECİLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLARDA 13 ŞÜPHELİ ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI! Organize suç örgütleri ve çetelerle olduğu gibi halkımızın huzurunu kaçıran TEFECİLERLE DE mücadele etmeye kararlıyız!” şeklinde açıklamada bulundu.

Çetenin Oyunu

Çete üyeleri mal sahiplerine karşılığında yüksek oranla kar payı ödemeyi vaat ettikten sonra bir kaç kar payı ödedi. Bir süre sonra mal sahiplerinin varlıklarını çeteyle iltisaklı kişiler adına tescil ettirip vatandaşları dolandırdı. Bakan Yerlikaya yine sosyal medya hesabından “Çete üyelerinin bu yöntemle şu ana kadar yaklaşık 80 MİLYON haksız kazanç elde ettiği tespit edilmiştir.” şeklinde açıklama yaparak vurgunun maliyetini ortaya koydu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.